BREGAR PRESEKAO: Ovo je SPISAK rukometašica na koje računa!

Autor:

Sport

20.03.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivan izbor mladog stručnjaka.

BREGAR PRESEKAO: Ovo je SPISAK rukometašica na koje računa!

Foto: Starsport

Uroš Bregar

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar saopštio je danas spisak igračica za mečeve protiv Bugarske i Turske u Šestoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano krajem godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Bregar je za poslednja dva meča kvalifikacija za EP 2024. pozvao 24 igračice. Na spisku se nalaze:

Golmani: Jovana Risović, Marija Simić, Moli Kubina.


Pivoti: Jelena Knežević, Marija Petrović, Edita Nuković, Katarina Bojičić.


Leva krila: Sanja Radosavljević, Tamara Kocić, Aleksandra Stamenić.

Desna krila: Nataša Lovrić, Dunja Radević, Tijana Simić.

Bekovi: Jovana Jovović, Emilija Lazić, Dunja Tabak, Teodora Veličković, Tamara Mandić, Aleksandra Vasić, Teodora Majkić, Una Obrenović, Jovana Ristić, Milica Ignjatović, Anđela Janjušević.

Srbija će trećeg aprila gostovati selekciji Bugarske, a četiri dana kasnije u Zrenjaninu će dočekati Tursku.

Prvo mesto na tabeli Šeste grupe kvalifikacija za EP 2024. drži Crna Gora sa osam bodova, dok je Turska druga sa pet. Srbija je treća sa tri boda, dok je Bugarska poslednja bez bodova.

- U utakmicama protiv Crne Gore smo pokazali vidan napredak u odnosu na Svetsko prvenstvo i još jednom mogu da kažem da nam je žao što rezultatski nismo prošli bolje. Sada nas čeka poslednji kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo i pre svega želim da sve igračice dođu zdrave na pripreme i da naša igra bude još bolja - rekao je Bregar, prenosi zvanični sajt RSS.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Bregar

 

On je najavio da će rukometašice pripreme da odrade u tri faze.

- Od 28. do 31. marta ćemo započeti pripreme gde će biti igračice iz domaće lige, koje imaju sve veću ulogu u nacionalnom timu, pojačane Jovanom Jovović. Selekcija se potom 31. marta seli u Pirot gde će trenirati do polaska u Bugarsku. U Pirotu ćemo odraditi tri treninga kojim ćemo pokušati što bolje da se spremimo za utakmicu u Bugarskoj. Nakon utakmice u Bugarskoj, tim ide u Zrenjanin gde će sprovesti poslednju fazu prirpema za odlučujuću utakmicu protiv Turske - naveo je selektor Srbije.

Bregar je pozvao navijače da pruže podršku rukometašicama u Zrenjaninu.

- Zrenjanin je naša baza i tamo se osećamo kao kod kuće. Imamo maksimalne uslove za rad. Pozivam sve navijače da dođu u Zrenjanin i pruže nam podršku. Želim da naša utakmica protiv Turske bude najbolje odigrana u ovim kvalifikacijama i da se posle nje radujemo sa našim navijačima - istakao je Bregar.

Plasman na EP 2024. obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. EP će biti održano od 28. novembra do 15. decembra ove godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading