NOVA TRAGEDIJA U SVETU SPORTA! Panatinaikos je u SUZAMA! Prerana smrt RASPLAKALA GRČKU!

Autor:

Sport

04.03.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga je još jednom nastupila.

NOVA TRAGEDIJA U SVETU SPORTA! Panatinaikos je u SUZAMA! Prerana smrt RASPLAKALA GRČKU!

Foto: foto

Odbojkaški svet danas oplakuje gubitak bivše odbojkašice Ruksande Dimitresku, koja je preminula u 46. godini od posledica srčanog udara. Njena iznenadna smrt ostavlja prazninu u svetu sporta i podseća nas na ranjivost ljudskog života.

Ruksanda Dimitresku je ostavila neizbrisiv trag u odbojci, igrajući za dve reprezentacije - Rumuniju i Grčku. Međutim, najveći deo svoje karijere provela je u dresu Panatinaikosa od 2003. do 2010. godine. Njen broj 9 je postao simbol tima, a nakon njene smrti, dres sa tim brojem je povučen iz upotrebe, kao znak poštovanja prema njenom nasleđu.

 

 


Tokom svoje karijere, Dimitresku je osvojila impresivnih sedam titula u prvenstvu Grčke, kao i osam nacionalnih kupova. Njene izuzetne veštine dovele su do toga da je bila proglašena za najkorisnijeg igrača (MVP) čak dva puta. Pre Panatinaikosa, Ruksanda je nastupala za rumunski klub Dačiju Pitešti, dok je karijeru završila u ekipi Iraklis Kifisijasu 2014. godine.

Ruksanda Dimitresku je takođe ostavila trag u reprezentativnom dresu. Nastupala je za Rumuniju 1994. i 1995. godine, pre nego što je 2004. godine donela odluku da igra za Grčku. Njen doprinos grčkoj reprezentaciji bio je značajan, noseći njihov dres sve do 2009. godine.

Ostavljajući iza sebe nasleđe uspešne sportske karijere, Ruksanda Dimitresku će zauvek biti upamćena kao izuzetna sportistkinja koja je svojom strašću i talentom inspirisala mnoge. Njeni prijatelji, porodica i navijači širom sveta tuguju zbog gubitka ove ikone odbojke. Neka joj je večna slava i počivaj u miru

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading