GRANDIOZNA PRIZNANJA: Svetska šampionka Ivana i fenomenalni Bibić obeležili 2023. godinu!

Autor: P. Z.

Sport

30.01.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atletski savez podelio nagrade najboljima u godini za nama.

GRANDIOZNA PRIZNANJA: Svetska šampionka Ivana i fenomenalni Bibić obeležili 2023. godinu!

Foto: Starsport

Elzan Bibić i Ivana Španović

Srpska atletičarka Ivana Španović prethodnog leta je osvojila zlatnu medalju u skoku udalj na Svetskom prvenstvu. Taj uspeh doneo joj je i nagradu za najbolju domaću  atletičarku u 2023. godini, u izboru Atletskog saveza Srbije.

Ceremonija dodele održana je na Novom Beogradu, a Ivana se pojavila skockana od glave do pete.

Dakle, Španovićeva je proglašena za najbolju srpsku atletičarku, a nagradu za najboljeg atletičara odneo je Elzan Bibić.

Najuspešniji srpski atletičari u 2023. godini

SENIORI: Elzan Bibić i Ivana Španović

MLAĐI SENIORI: Emir Rovčanin i Ivana Đurić

JUNIORI: Jovan Stranić i Angelina Topić

MLAĐI JUNIORI: Aldin Ćatović i Mina Stanković

PIONIRI: Strahinja Zdravković, Tara Vučković, Mina Mijatović i Zarija Kaličanin

MLAĐI PIONIRI: Matej Aleksić i Anđela Cvetković

Nakon što su proglašeni dobitnici, svim prisutnima se obratio redsednik Srpskog atletskog saveza i član Izvršnog odbora Srpskog olimpijskog komiteta Veselin Jevrosimović.

Pozdravljam sve prisutne, Božu Maljkovića posebno. Mi smo 2023. imali najuspešniju godinu u istoriji Srpskog atletskog saveza, pa tako sada proglašavamo najbolje. Ispred nas je zahtevna godina, Svetsko prvenstvo u krosu kod nas, dvoransko Svetsko prvenstvo, Olimpijske igre... Takođe, predstoji nam izgradnja nacionalnog atletskog stadiona. Želimo organizaciju Evropskog prvenstva na otvorenom 2028. godine i već smo podneli kandidaturu - rekao je popularni Vesa.

Reč je zatim dobio direktor SAS Slobodan Branković.

U naredne četiri godine za srpsku atletiku neće biti problema. Do sada su nam finansije bile naveći problem. Osvojili smo čak 28 medalja u poslednjih deset godina. Verujem da ćemo biti još uspešniji. Čeka nas uzbudljiva sezona. Sport smo sa najsvetlijoj budućnosti u Srbiji. Ovakav podmladak nema nijedan drugi sport. To će se videti na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine, to je naš cilj. Pariz je već prošao, zna se ko može da osvoji. Topićeva i Vilagoš su deo projekta mladi lideri za budućnost - rekao je Branković.

Nastavio je zatim o uspesima.

- Niko nikada nije organizovao drugo Svetsko prvenstvo u krosu u tri godine. Hrvatima je oduzeto, jer nisu ništa uradili dve godine, a nama je dato svega šest meseci pre početka takmičenja. Bice to najbolje SP u krosu, sa stotinama zemalja.

- Čekaju nas Rim i Evropsko prvenstvo. Ključno oko četvorogodišnjeg mandata je gradnja stadiona i organizacija EP 2028. Tamo želimo pet do deset medalja. Imamo podršku države. Hvala na pomoći predsedniku Vučiću, Olimpijskom komitetu. Zahvaljujuži podršci, atletičari mogu da se usredsrede na ono što znaju najbolje i da pobeđuju - zaključio je Branković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading