FRANCUSKA JE NA KROVU EVROPE! Dika Mem posle DECENIJE doneo TRIKOLORIMA zlatnu medalju! Karabatiću ULEPŠAN odlazak u PENZIJU!

Autor:

Sport

28.01.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je Evropsko prvenstvo u rukometu, pošto je u izuzetno dramatičnom finalu savladala Dansku posle produžetka rezultatom 33:31 (6:4, 14:14, 13:13).

FRANCUSKA JE NA KROVU EVROPE! Dika Mem posle DECENIJE doneo TRIKOLORIMA zlatnu medalju! Karabatiću ULEPŠAN odlazak u PENZIJU!

Foto: Tanjug/AP

Pravi spektakl priredile su, posle Šveđana, najtrofejnije reprezentacije šampionata Starog kontinenta u odlučujućem meču za zlatnu medalju.

Sve vreme je Gijom Žil čekao Diku Mema da proradi. Nije želeo da prebaci Nedima Remilija na poziciju desnog beka, bio je ubeđen da će as Barselone proraditi i dočekao ga je kada je bilo najvažnije - Mem je u drugom petominutnom produžetku dao dva gola i trasirao Francuskoj put ka pobedi nad Danskom (33:31) u finalu Evropskog prvenstva.

Foto: Tanjug/AP

 

Uz kapitena Barselone, briljantan je bio tandem Vesprema, Remili i Ludovik Fabregas. Nikola Karabatić je stigao do nove titule iako nije imao svoje veče, pošto nije postigao nijedan gol!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Tačku je stavio Eloim Prandi, koji je 33 sekunde pre kraja pogodio za nedostižnih 32:30, čime su „eksperti” postali prvaci Evrope nakon 10 godina čekanja.

Rovovska borba vodila se od prvog do poslednjeg sekunda, da bi na kraju više sreće i znanja pokazali Francuzi i golom Dika Mema došli do najsjajnijeg odličja.

Imali su Danci zlato u rukama u finišu regularnog dela i vođstvo 27:26, da bi golom u poslednjem napadu Fabregas svojim sedmim golom doneo produžetak "trikolorima", samo začinivši fenomenalnu utakmicu svetskih i olimpijskih šampiona.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Vodili su Skandinavci početkom drugog poluvremena sa najvećih tri gola razlike (14:17), ali je Francuska zategla redove i uspela da stigne do izjednačenja, vrativši neizvesnost u ovaj duel.

Ipak, u produžetku, Mem i Prandi doneli su neopisivu radost francuskim navijačima i obradovali naciju.

Bila je ovo četvrta titula na prvenstvima Evrope za Francuze, dok su Danci ostali na dva najsjajnija odličja na Starom kontinentu. 

Podsetimo, u borbi za treće mesto i Olimpijske igre u Parizu Švedska je pobedila Nemačku sa 34:31. Peta je Mađarska, šesta Slovenija, dok je Srbija završila takmičenje na užasnom 19. poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading