BOKSERI I BOKSERKE SRBIJE NA ZLATIBORU: "Glavni ciljevi EP i još viza za Pariz!

Autor:

Sport

26.01.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci i reprezentativke naše države pripremaju se za šampionat Starog kontinenta u Beogradu.

BOKSERI I BOKSERKE SRBIJE NA ZLATIBORU: "Glavni ciljevi EP i još viza za Pariz!

Foto: Tanjug/Miloš Vulović

ZLATIBOR, 26. januara (Tanjug) – Bokserska reprezenatacija Srbije nalazi se na bazičnim pripremama na Zlatiboru nakon kojih slede, turniri, kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre, kao i Evropsko prvenstvo u Beogradu.

- Ova godina će zaista biti sadržajna što se tiče bokserske sezone i reprezentacije. Bićemo domaćini Evropskog prvenstva za seniore, muškarce i žene, u aprilu, u Beogradu, a pre toga ćemo imati kvalifikacije za Olimpijske igre - rekao je za Tanjug selektor ženske bokserske reprezentacije Mirko Ždralo.

Za Olimpijske igre u Parizu norme su ispunili još prošle godine Natalija Šadrina i Vahid Abasov.

Republika

Foto: Tanjug/Miloš Vulović

 

- Očekujemo da se njima priduži još članova naše reprezentacije, a u Beogradu da zasijamo u punom sjaju i da osvojimo rekordan broj medalja - dodao je Ždralo.

Reprezentativac Igor Rogić navodi da su pripreme intenzivne sa dva treninga dnevno.

- Očekujem da svi budemo spremni za Evropsko prvenstvo u Beogradu, jer nam je to glavni cilj i prioritet - kaže Rogić.

Foto: Tanjug/Miloš Vulović

 

Almir Memić potvrđuje da su pripreme jakog inteziteta.

- Očekuje nas mnogo turnira, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre, nažalost moja kategorija nije olimpijska. Na EP u Beogradu daću svoj maksimum za medalju, već imam tri bronze sa Evropskog prvenstva u mlađim kategorijama, nadam se da će ova biti zlatna - navodi Memić.

Foto: Tanjug/Miloš Vulović

 

Semiz Aličić je zadovoljan priremama i nada se da neće biti povreda i da će se izboriti za prvi tim za šampionat Starog kontinenta, a potom i medalju. U ženskom timu je šest reprezentativki i tvrde da su spremne za predstojeće turnire.

Republika

Foto: Tanjug/Miloš Vulović

 

- Prvo takmićenje je u Bugarskoj, koje nam je ujedno i test pre kvalifikacija za Olimpijske igre koje nas očekuju narednog meseca i nadamo se da ćemo pratiti stope naše Nataše Šadrine - istakla je Milena Matović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading