VELIKI ŠOK ZA SRBIJU! Osvajač olimpijske bronze otišao u PENZIJU!

Autor:

Sport

08.12.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Datunašvili se neće boriti za medalju u Parizu

VELIKI ŠOK ZA SRBIJU! Osvajač olimpijske bronze otišao u PENZIJU!

Foto: eStock/Dušan Milenković

Osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju Zurabi Datunašvili završio je karijeru! Gruzijac koji je posle sukoba sa matičnim savezom počeo da se takmiči pod srpskom zastavom u Tokiju je uzeo bronzu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma. Proglašen je za najboljeg srpskog sportistu u prethodnoj kalendarskoj godini, ali sada je sa 32 godine završio karijeru.

Neće moći na Olimpijskim igrama u Parizu da brani svoju medalju jer je rešio da zbog zdravstvenih problema završi karijeru! Cilj mu je bio nastup u Parizu gde je planirao da završi karijeru, ali nažalost to neće uspeti da učini. 

- Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle Olimpijskih igara u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih - napisao je Datunašvili dodao je :

-Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha. 

Zurabi Datunašvili se takmičio u Londonu i Rio de Žaneiru kao Gruzijac, a onda je prešao da se bori za Srbiju i uzeo bronzu. Prošlog septembra je na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojio zlato pred domaćom publikom, a sada se nadamo da će ostati u Srbiji i raditi kao trener. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading