MA, BRAVO MAJSTORE! Nemanja Majdov je šampion Evrope!

Autor:

Sport

05.11.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh za srpski džudo!

MA, BRAVO MAJSTORE! Nemanja Majdov je šampion Evrope!

Foto: Nemanja Miščević

Reprezentativac Srbije Nemanja Majdov ostvario je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu, pošto je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma. Njegov trijumf predstavlja veliku radost i ponos za srpski džudo sport.

Majdova je put do zlata vodio kroz mnogo teških borbi. U grupnoj fazi takmičenja, Srbin je prvo savladao Belgijanca Karela Fubera, a zatim i Nemca Johana Lenca. U četvrtfinalu je bio bolji od iskusnog Kristijana Tota iz Italije, dok je u polufinalu savladao Slovenca Mihaela Žganka. U finalu ga je čekao težak okršaj protiv Gruzijca Laše Bekaurija, ali je Majdov uspeo da se izbori za pobedu i zlatnu medalju.

Republika

Foto: Džudo savez Srbije

Nemanja Majdov

Ovo nije prvi put da se Nemanja Majdov nađe na pobedničkom postolju na velikim takmičenjima. Prethodno je osvojio dve srebrne medalje na Evropskim prvenstvima u Tel Avivu 2018. godine i Pragu 2020. godine. Takođe, on se može pohvaliti i bronzanom medaljom sa Svetskog prvenstva u Budimpešti 2017. godine, kao i bronzom sa Svetskog prvenstva u Tokiju 2019. godine.


Nemanja Majdov je rođen u Istočnom Sarajevu, ali nastupa za Srbiju. Pored Majdova, još jedna srpska džudistkinja se okitila medaljom na ovom takmičenju. Marica Perišić je osvojila srebro u kategoriji do 57 kilograma, što je takođe veliki uspeh za srpski džudo sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading