ČUDO OD DETETA: Angelina Topić brani čast Evrope

Autor:

Sport

03.11.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarka jedina Evropljanka među tri finalistkinje u izboru za najbolju mladu atletičarku sveta.

ČUDO OD DETETA: Angelina Topić brani čast Evrope

Foto: Starsport

Angelina Topić

Srpska skakačica uvis Angelina Topić (18) ušla je u finalni izbor za najbolju mladu atletičarku sveta i jedina je Evropljanka među tri finalistkinje u izboru Svetske atletske federacije. Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Svetske atletske federacije, uz Angelinu Topić za najbolju na planeti kandidovane su i Kenijka Fejt Čerotič (3.000 metara stiplčez) i Etiopljanka Medina Eisa (5.000 metara), a pobednica će biti poznata 11. decembra.

Angelina je u protekloj sezoni u svojoj disciplini skok uvis bila najbolja na Evropskom prvenstvu za juniore, osvojila je i bronzu u Dijamantskoj ligi, kao i četvrto odnosno sedmo mesto na Evropskom dvoranskom i Svetskom prvenstvu na otvorenom. S druge strane, Etiopljanka je aktuelna vicešampiona sa Svetskog prvenstva za juniore u kros kantriju i šesta na 5000 metara na SP u Budimpešti. Kenijka je bila treća na seniorskom Svetskom prvenstvu, i postavila je drugo vreme ikada u juniorskoj konkurenciji na 3000 stiplčejs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading