ŠOK U SVETU SPORTA! Šampion ZAVRŠIO KARIJERU u 23. godini!

Autor:

Sport

27.10.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja je sve zaprepastila!

ŠOK U SVETU SPORTA! Šampion ZAVRŠIO KARIJERU u 23. godini!

Foto: www.profimedia.rs

Norveški skijaš Lukas Broten odlučio je da završi blistavu karijeru, iako ima samo 23 godine!

Aktuelni šampion Svetskog kupa u slalomu prošle sezone pobedio je u dve slalomske trke i u jednoj u veleslalomu, a vest o povlačenju objavio je na konferenciji za medije u Zeldenu, gde u subotu počinje nova sezona takmičenja u ovom zimskom sportu.

- Povlačim se, završio sam. Juče sam obavestio članove ekipe. Prvi put, posle ove odluke, srećan sam, osećam se slobodno. Zahvalan sam na svemu što sam prošao tokom karijere. Da bih nastavio da skijam u sklopu ovog sistema, morao sam, ne samo da ostavim po strani svoje snove, već i radost življenja. Ne želim to da radim - rekao je Broten.

 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Za neupućene, Lukas Broten je pre samo pet godina započeo karijeru, a od 2018. do sada je 12 puta bio na pobedničkom postolju, dok je pet puta bio najbolji.

- Ništa nije poput onog osećaja kada se spuštaš i prelaziš cilj i doživotnog truda da se ostvariš i podeliš taj trenutak sa navijačima koji su došli i vrištali svom energijom i ljubavlju. To je nešto što će mi mnogo nedostajati. Za mene je sport zabava, otkako sam došao pokušavao sam da napravim predstavu i ponosan sam na ono što sam prikazao. Ali za moje dobro, sada sam završio - rekao je Broten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading