TAJNA FORMULA ŽELJKA OBRADOVIĆA: "SVETO TROJSTVO" Partizanu DONOSI USPEH!

Autor:

Sport

25.10.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veza je uzročno posledična.

TAJNA FORMULA ŽELJKA OBRADOVIĆA: "SVETO TROJSTVO" Partizanu DONOSI USPEH!

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Željko Obradović je najveći evropski trener svih vremena(diskutabilno i svetski), a i pored svih dostignuća nastavlja da radi na sebi, a strast prema košarci prenosi i na svoje igrače.

Košarkaši Partizana su u mini krizi, dogodio se šokantan poraz od Mege u AdmiralBet ABA ligi, a kada se setimo da je skor u Evroligi 1-3, strateg crno-belih nema preteranog razloga za zadovoljstvo.

Željko Obradović ne bi bio to što jeste da u najtežim situacijama ne ume da izvuče maksimum iz svoje ekipe.

Sledi večiti derbi, prvi evroligaški, a ulog je veliki.

Žoc priprema svoje izabranike, a vodi se krilaticom koja mu je donosila uspeh tokom čitave karijere.

POSVEĆENOST, MOTIVACIJA, KONCENTRACIJA!

- Ako je neko posvećen, on će da nađe motivaciju. Ako nemaš motvaciju, ne možeš da imaš ni koncentraciju i onda ne možeš da dođeš tamo gde želiš da dođeš - govori Željko Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Motivacije crno-beli imaju na pretek. Želja ekipe je da pred više od 20.000 svojih navijača pobedi večitog rivala i dokaže svom treneru i najvernijim navijačima da je loš period iza njih, a da počinje "ono pravo".

Posvećenost treningu je maksimalna u to nema nikakve sumnje.

Ostaje da vidimo koliko će biti koncentracije da se planovi sprovedu u delo.

Željko Obradović svakom igraču pristupa drugačije, a ono što je najbitnije je da od njih uvek izvlači maksimum, a otkrio je i kako je radio sa Bogdanom Bogdanovićem.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Bogdan Bogdanović

 

Bilo je to teško sa njim, bio mu je potreban period uklapanja. U smislu da razume šta ja hoću od njega. Kada je to shvatio, postao je dominantan igrač. Košarka je timski sport, ali i te kako zavisi od pojedinca. Bogdan je bio lider, danas je lider i nastaviće tako, zato što ima taj karakter u sebi.Uvek ja imam ideju, oni imaju ideju. Onda se nađem na terenu, razgovaramo i ti individualni razgovori pomažu. To nije jedan razgovor, već ih ima dosta, jer imamo 80 utakmica u toku sezone. Kod Bogdanovića je zanimljivo to što su kod njega momenti kada sam ga najviše kritikovao uticali najpozitivnije. Drugi nisu tako reagovali, pa sam kod njih morao da ublažim. Jako sam ponosan na njega - rekao je Obradović.

Svaki igrač koji je imao šansu da sarađuje sa Obradovićem postao je bolji, a primera je bezbroj.

Nema sumnje da će i Partizanove pridošlice Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer dodatno "naučiti košarku", a njihov doprinos se tek očekuje.

U svakom slučaju, jedno je sigurno - igrači Partizan biće spremni za večiti derbi, a očekuje nas spektakl u Štark areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading