SRBIJA OSVOJILA BRONZU: Naša zemlja treća na svetu u futsalu!

Autor:

Sport

17.10.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd bio centar školskog sporta.

SRBIJA OSVOJILA BRONZU: Naša zemlja treća na svetu u futsalu!

Foto: FOTO ISF

ISF

Lepe vesti nam stižu, kada je u pitanju školski sport. Beograd je bio domaćin Svetskog prvenstva u futsalu za srednjoškolce. Posebno su igrale devojčice a posebno dečaci. Iza nas je zaista spektakl. Mečevi u futsalu su se igrali u čak četiri hale. A Srbija je u konkurenciji dečaka osvojila treće mesto.

Foto: FOTO ISF

 

Srbiju su predstavljali dečaci iz Tehničke škole iz Kostolca, koji su prvaci Srbije u ovom sportu. Bili su zaista sjajni, a uvek su imali i podršku roditelja i drugara koji su dolazili iz Kostolca, svaki dan. Bronzu su dobili Bogdan Dimitrijević, Nikola Bundalo, Luka Glušac, Strahinja Stamenković, Lazar Savić, Miloš Bundalo, Lazar Spasić, Jovan Blagojević, Jovan Nonković, Fabijan Morina i profesor Marko Suzić. Srbija je u grupi pobedila Republiku Srpsku 7:3, protiv Mađarske je bilo 6:6 a Francuske 4:4. U četvrtfinalu pobeđen je Kazahstan. U polufinalu su naši mladići nadigrali Francusku, vodili su 2:1 i usledilo je izjednačenje u poslednjem minutu. Francuzi su u seriji penala bili bolji. I radost je stigla na kraju, Brazil je savladan u meču za bronzu 3:2.

Republika

Foto: FOTO ISF

 

- Iza nas su fantastičnih deset dana. Počelo je Izvršnim odborom Svetske školske federacije. Nastavilo se ceremonijom otvaranja a klinci su uživali uz druženje i muziku, uz nošenje svojih zastava. Onda su usledile utakmice, ali i Izvršni odbor Evropske federacije školskog sporta. Slobodan dan je bio petak tada su srednjoškolci iz celog sveta posetili Kalemegdan, prošetali centrom a uveče su se predstavili na Veče nacija. Tu je svaka ekipa imala svoje zastave, prezentovala je muziku svog kraja, delili su se pokloni i održane radionice. Koristim priliku da se zahvalim i mojim saradnicima u savezu, kao i volonterima – istakao je predsednik Saveza za školski sport, Željko Tanasković.

Beograd je tako bio centar svetskog školskog sporta, a on je otkrio dalje planove.

Foto: FOTO ISF

 

- Slede završnice domaćih takmičenja na Prvenstvima Srbije. Planiramo dalje zajedničke aktivnosti sa našom najvećom članicom Beogradskom asocijacijom za školski sport. Zahvalnost i Ministarstvu sporta na podršci koju pruža našim programima, takođe i Gradu Beogradu. Naredne 2024. godine smo domaćini dva velika takmičenja. Evropsko prvenstvo za osnovce i Svetsko prvenstvo za srednjoškolski uzrast – zaključio je Željko Tanasković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading