Srbiji zlato na SP srednjoškolaca u košarci!

Autor:

Sport

28.09.2022

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ima novo košarkaško zlato. Ono je stiglo sa Svetskog prvenstva za srednjoškolce, koje je održano u Beogradu. Pobedom u finalnom duelu nad favorizovanom Turskom, mladići Sportske gimnazije iz Beograda podigli su pehar i okitili se zlatnim medaljama. Srbija – Turska 97:90 (28:18, 12:23, 32:24, 25:25).

Srbiji zlato na SP srednjoškolaca u košarci!

Foto: Savez za školski sport Srbije

Zajedničko poziranje sa prvakom

SP u Beogradu trajalo je od 20. do 28. septembra, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta, Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda i Svetskom školskom sportskom federacijom (ISF). U isto vreme održano je i SP za devojke, sa 16 ekipa. Naše su bile odlične u grupi, ali su na kraju osvojile solidno šesto mesto.

 

Dečaci iz Sportske gimnazije predvođeni Markovićem (30 poena), Mitrovićem (26) i Ristićem (23) su vodili veći deo meča. Turci su pred kraj druge četvrtine izjednačili i čak kratko poveli. Ipak, nošeni navijanjem sa tribina Hale sportova, naši momci su uspeli da dođu do pobede i bilo je sjajno gledati ih kako su se veselili posle utakmice. Srbija je do zlata stigla, posle dve pobede u grupi, a onda pobedama u četvrtfinalu, polufinalu i finalu. Na SP su učestvovale i ekipe Mađarske, Nigerije, Kineskog tajpeha, Francuske, Brazila, Čilea, Nepala, Grčke i Bugarske. Medalje su delili predsednik ISF Laurent Petrinka i predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

 Beograd je svet, to se već odavno zna. Svi vole da dođu u glavni grad Srbije, a najviše sportisti. I ovaj put bili smo sjajni domaćini, stečeno je mnogo novih prijateljstava. Neki novi klinci videli su odlične hale u Beogradu i videli evropski grad, koji je prelep i u koji će se sigurno većina vraćati. Bravo za momke, potvrdili su da je budućnost pred njima. Ali pohvala i za devojke, koje su nas isto predstavljale na sjajan način. Idemo dalje, Srbija je zemlja sporta a i ovom prilikom moram da istaknem zahvalnost predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i Gradu Beogradu, koji se itekako bore da našem sportu na svim nivoima bude sjajno. A svi mi, od sportista, do trenera i sportskih funkcionera smo tu da koristimo podršku i Srbiju predstavljamo na razne dobre načine, kako na takmičenjima kod kuće, tako i u svetu – istakao je Željko Tanasković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading