Bokserski savezi Republike Srpske i Srbije potpisali sporazum o saradnji

Autor:

Sport

28.09.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zajedničkim sngama u nove pobede, u bolje sutra, u svetlu budućnost plemenite veštine! Predsednici bokserskih saveza Republike Srpske i Srbije, Slavenko Ristić i Nenad Borovčanin, potpisali su u Bijeljini sporazum o saradnji između ova dva saveza, čime će bokserima i bokserkama iz Srpske biti omogućeno da učestvuju u svim takmičenjima u okviru nacionalnih selekcija Srbije.

Bokserski savezi Republike Srpske i Srbije potpisali sporazum o saradnji

Foto: BSS

Saradnja bokserskih saveza Srbije i RS

Ovo je nastavak saradnje dveju bratskih saveza koja je omogućavala bokserima iz Republike Srpske da odlaze na pripreme, u kampove i budu deo sportskih seminara koje organizuje Bokserski savez Srbije.

- Najbolji primer je Sara Ćirković, evropska šampionka iz Republike Srpske koja je nastupala za našu reprezentaciju. Na predlog Slavenka Ristića počeli smo da organizujemo zajedničke seminare i kampove, a jedan od rezultata saradnje je i prvo kolo Regionalne bokserske lige zemalja bivše Jugoslavije, koje se održava u Banjaluci gde ćemo ponovo u ringu videti i članove legendarnog kluba sa Vrbasa, BK Slavija koji je u svojim redovima imao i Marjana Beneša. Želimo na najbolji mogući način da promovišemo boks, te da treninzi za početnike budu besplatni, kako bi sva deca imala jednaku šansu da pobeđuju i postanu šampioni - naglasio je Borovčanin.

Foto: BSS

 

Predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske Slavenko Ristić oduševljen je nastavkom saradnje sa BSS, što se predsednik BSS Borovčanin potrudio i našano načina da pomogne talente iz Srpske.

- Boks je plemenita vještina. Ceo život sam voleo borilačke sportove i odlučio sam da pomognem boksu, da stanem na čelo Bokserskog saveza, jer znam da imamo ozbiljnu tradiciju u ovom sportu, veoma talentovanu decu u Bijeljini, Banjaluci, Bratuncu i drugim opštinama i gradovima. Treba ih samo prepoznati i omogućiti im da treniraju i napreduju - istakao je Ristić.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin poklonio je ovom prilikom boksersku opremu Klubu borilačkih sportova TRB iz Bijeljine. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading