HAMILTONU SE LOŠE PIŠE! FIA preispituje KAZNU za Britanca!

Autor:

Sport

15.10.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmostruki šampion Formule 1 u neprijatnoj situaciji.

HAMILTONU SE LOŠE PIŠE! FIA preispituje KAZNU za Britanca!

Foto: Tanjug/AP

Međunarodna automobilska federacija (FIA) preispituje kaznu za vozača Mercedesa Ser Luisa Hamiltona, koji je hodao stazom tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Katara, prenosi AP.

Hamilton je prošle nedelje posle posle sudara sa timskim kolegom Džordžom Raselom u prvom krugu trke za Veliku nagradu Katara izašao iz bolida i prešao preko staze uputivši se ka boksu Mercedesa, što je kršenje pravila.

Luis je posle istrage dobio opomenu i kažnjen je sa 50.000 dolara, od čega je polovina sume uslovna. Međutim, FIA smatra da kazna koju je vozač Mercedesa dobio nije dovoljna.

Foto: Tanjug/AP

Luis Hamilton

- FIA napominje da se Luis izvinio tokom naknadnog saslušanja i priznao da je prelazak preko staze predstavljao ozbiljnu povredu bezbednosti. Međutim, s obzirom na status uzora, FIA je zabrinuta zbog utiska koji su njegovi postupci mogli ostaviti na mlađe vozače - navodi se u saopštenju.

Skaj navodi da FIA ne želi da izdvaja Hamiltona, ali je zabrinuta zbog presedana, koji bi mogao biti postavljen i sastaće se sa vozačen Mercedesa na narednoj trci u Ostinu.

Hamilton (38) je sedam puta u karijeri osvojio titulu u F1, a trenutno se nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu vozača sa 194 boda. Trka za Veliku nagradu SAD biće vožena naredne nedelje u Ostinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading