OVO NIJE HUMANO, SVI SMO POVRAĆALI: Vožači Formule 1 završili u bolnici

Autor:

Sport

10.10.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo im je bila najteža trka u karijerama, saglasni su vozači.

OVO NIJE HUMANO, SVI SMO POVRAĆALI: Vožači Formule 1 završili u bolnici

Foto: Tanjug/AP

Formula 1

Do kraja šampionata Formule 1 ostalo je još pet trka, vozač Red Bula Maks Ferštapen, obezbedio je treću titulu šampiona "najbržeg cirkusa na svetu za vikend u Kataru,ali svi i dalje pričaju od drugim stvarima kada je u pitanju ta trka - nehumanim uslovima za vožnju zbog vrućine, iako se vozilo noću.

Lando Noris iz Meklarena je posle trke izjavio da je šest ili sedam vozača potražilo medicinsku pomoć jer su dehidrirali. Vozač Vilijamsa Logan Sardžent odustane je sredinom trke jer se umalo onesvestio u bolidu, dok je Esteban Okon (Alpina) dva puta povraćao u kacigu i zbog toga je odustao od trke.

- Šest najtežih bodova ikada. Vazduh je bio užasan, goreo sam pod kacigom. Osećao sam se kao da sam u vatri. Iskreno, prvi put mi je pozlilo u 15. ili 16. krugu. Povraćao sam odmah u kacigu. Morao sam da se opustim posle toga, fokusiram na ono što radim i da zadržim bolid na stazi. Hajdemo da se vratimo ovde u decembru, ne u oktobru, molim vas - izjavio je Okon.

Lando Noris koji je trku završio na trećoj poziciji, bio je u šoku.

- Mnogi vozači su odmah iz bolida prebačeni u bolnicu. Onesvestili su se! Možda na TV-u nije izgledalo naporno, ali verujte da jeste. Previše je opasno i svašta je moglo da se desi. Znam da ćemo sledeće godine ovde u Kataru da vozimo u novembru, međutim, ovo sada je nedopustivo - rekao je Lando Noris.

Besan je bio i Šarl Lekler.

- Mislim da nam je svima ovo bila najteža trka u karijeri. Neću da verujem nikome ko kaže drugačije. Na stazi ima mnogo krivina kroz koje prolazimo velikim brzinama, a morali smo da napravimo tri pauze da promenimo gume. Ako se i naredne godine nađemo u sličnoj situaciji, moraćemo o tome da razgovaramo među vozačima. Nije u pitanju naša fizička priprema, dehidrirali smo! Temperatura je visoka i počinje da vam se muti vid, puls vam ubrzava i sve je to teško da se kontroliše. Plus nije nam pomogla tečnost koja je bila zagrejana na 60 stepeni - rekao je Lekler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading