FANTASTIČAN USPEH NAŠIH OSNOVACA! AMSS reprezentacija prva u Evropi u poznavanju saobraćajnih propisa!

Autor:

Sport

27.09.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

AMSS reprezentacija koja je predstavljala Srbiju na FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćajnih propisa, održanom u Baru od 22. do 25. septembra, osvojila je prvo mesto u konkurenciji čak 20 zemalja!

FANTASTIČAN USPEH NAŠIH OSNOVACA! AMSS reprezentacija prva u Evropi u poznavanju saobraćajnih propisa!

Foto: Željko Bracanović

Naši zlatni osnovci - Nena Božić, Dunja Galik, Aleksa Vulin i Viktor Simeunović plasirali su se na ovo prestižno međunarodno takmičenje nakon što su pokazali najviše znanja i veština u finalu nacionalnog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju?“ u maju ove godine, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije.

- Već više od 50 godina, Auto-moto savez Srbije u osnovnim školama širom Srbije realizuje program ‚‚Šta znaš o saobraćaju?``, najveću društveno-odgovornu aktivnost u oblasti saobraćajne edukacije dece u našoj zemlji. Verujemo da je ovo pravi put kojim, zajedno sa generacijama nastavnika, radimo na podizanju svesti o saobraćajnoj kulturi. Cilj nam je da kroz obrazovanje mlađih naraštaja kreiramo odgovornije društvo u kom je biti učesnik u saobraćaju manje rizično za sve.  Evropski trofej koji su pobednici našeg nacionalnog takmičenja ove godine doneli u Srbiju je priznanje na koje kao nacija treba da budemo ponosni – izjavio je Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije.

Foto: Željko Bracanović

 

Članovi šampionskog tima, predvođeni trenerima Dušanom Todorovićem i Miodragom Tasićem, zajedno sa učenicima ističu da su pripreme bile zahtevne, ali da se trud isplatio.

- Takmičenje u Baru sastojalo se iz dva dela – teorijskog i praktičnog. Na testovima smo rešavali raskrsnice, gde smo pokazali svoje poznavanje saobraćajnih pravila, a imali smo samo po 10-15 sekundi po zadatku - izjavila je Nena Božić.

- Meni je na poligonu bilo najteže, zbog čunjeva sa malim razmakom koje smo morali da zaobiđemo. Ali uspeli smo - sa uzbuđenjem je rekao Aleksa Vulin.

Ove godine drugo mesto osvojila je ekipa iz Litvanije, sa čak 49 bodova manje od naše reprezentacije, dok je treće mesto pripalo osnovcima iz Češke.

Foto: Željko Bracanović

 

Ovo je peta zlatna medalja koju su AMSS timovi dosad osvojili na Evropskim takmičenjima Svetske automobilske federacije.

Podsetimo, najveće nacionalno takmičenje osnovaca u poznavanju saobraćajnih propisa pod nazivom ,,Šta znaš o saobraćaju?” Auto-moto savez Srbije organizovao je 54. put u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja, uz podršku Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i „AMS Osiguranje“ a.d.o. U takmičenju svake godine učestvuje više od 300.000 dece širom Srbije, a novi krug počinje na proleće 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Tagovi

Komentari (0)

Loading