ŠOK U NIGBOU! Srpkinje doživele neočekivan UDARAC! Otežan PUT do Olimpijskih igara!

Autor:

Sport

22.09.2023

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre od Dominikanske Republike rezultatom 1:3 (23:25, 25:18, 23:25, 17:25).

ŠOK U NIGBOU! Srpkinje doživele neočekivan UDARAC! Otežan PUT do Olimpijskih igara!

Foto: OSSRB

Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije

Posle četiri uzastopne pobede, svetske šampionke nisu uspele da nadigraju Dominikansku Republiku, pošto su doživele prvi poraz na putu ka Parizu naredne godine!

Videlo se po ko zna koji put da Dominikana ne odgovara selekciji Srbije. Morale su za svaki poen da se pomuče evropske viceprvakinje, dok su fizički snažne protivnice igrale izuzetno brzo i jako.

Pokušavao je selektor Đovani Gvideti da brojnim izmenama promeni ritam igre, ali nije nalazio rešenje. Dominikana je upisala četvrtu pobedu u poslednjih šest mečeva protiv Srpkinja, a drugu ovog leta.

Foto: www.profimedia.rs

 

Po navici, Tijana Bošković je bila najefikasnija s 32 poena, Aleksandra Uzelac je imala 12, Sara Lozo osam, Jovana Stevanović sedam, a Maja Aleksić pet. Na drugoj strani je Gajla Gonsales imala 18, Elizabet Martines je dodala 16, a Paola Penja 13 poena. 

U krajnjoj statistici Srbija je imala bolji učinak u napadu i bloku, ali je napravila čak deset grešaka više – u končanom zbiru 29 poena je poklonjeno rivalu.

Gvidetijev tim trenutno je na skoru 4-1, a do kraja kvalifikacionog turnira u Ningbou predstoje im utakmice protiv Holandije i domaćina Kine.

Kada je u pitanju A grupa, sada vise nema neporaženih selekcija – Srbija i Dominikana su na 4-1, uz po 12 osvojenih bodova. Treba da se odigraju još mečevi: Kanada – Ukrajina, Češka – Meksiko i Kina – Holandija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading