DANAS JE DAN ZA POBEDU: Srpkinje prave VAŽAN korak ka Olimpijskim igrama

Autor:

Sport

17.09.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije uskoro izlaze na megdan Ukrajinkama.

DANAS JE DAN ZA POBEDU: Srpkinje prave VAŽAN korak ka Olimpijskim igrama

Foto: OSSRB

Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije

Odbojkašice Srbije ubedljivo su startovale u kvalifikacijama za Olimpijske igre naredne godine u Parizu i savladale Meksiko sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:23) u prvom meču kvalifikacionog turnira koji igraju u Kini. Svetske prvakinje i evropske vicešampionke imaće uskoro priliku da naprav još jedan veliki korak ka Igrama 2024. godine jer u 10 časova po srpskom vremenu igraju meč drugog kola protiv Ukrajine.

Biće to prilika da favorizovane izabranice Đovanija Gvidetija opravdaju ulogu favorita i nastave put ka osvajanju jednog od prva dva mesta A grupe koja vode na Olimpijske igre. Naime, Ukrajinke nema odbojkašku tradiciju kao mi, što su i dokazale ubedljivim porazom od Kineskinja sa 3:0 u prvom kolu.

Posle ovog meča, odbojkašice Srbije će imati slobodan dan, a u utorak će na megdan Kanađankama u četiri časa ujutro po našem vremenu. Zatim sledi duel sa Češkom (sreda, 10 časova), u petak će odmeriti snage sa Dominikanskom Republikom (4.00), dok će im u subotu rival biti Holandija od 10 časova. Srbija će u poslednjem kolu, u nedelju od 13.30, igrati protiv Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading