PONOSNI VLASNIK I TRENER TEKVONDO KLUBA IZ BEOGRADA: Tekvondisti Azije popeli Srbiju na vrh!

Autor:

Sport

16.09.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši takmičari su osvojili četiri od osam medalja na EP u Talinu, pa smo kao zemlja uzeli ekipno prvo mesto, kaže Predrag Kovačević

PONOSNI VLASNIK I TRENER TEKVONDO KLUBA IZ BEOGRADA: Tekvondisti Azije popeli Srbiju na vrh!

Foto: Privatna arhiva

Tekvondo šampioni godinama stasavaju u klubu Azija iz Beograda. Njegovi predstavnici doneli su čak četiri medalje s nedavno završenog Evropskog prvenstva u Talinu, a to je tek vrh ledenog brega jer je veliki broj takmičara prošao kroz klub.

Zato ne čudi da Predrag Kovačević, vlasnik i trener TK Azija, u razgovoru za Republiku nije krio zadovoljstvo zbog rezultata koje postižu.

Foto: Privatna arhiva

NE KRIJU ZADOVOLJSTVO: Predrag i Aleksandara s trobojkom
RASADNIK TALENATA

- Reprezentacija Srbije je pre nekoliko dana nastupila na Evropskom prvenstvu u Talinu, osvojili smo prvo mesto ekipno. Naši takmičari su veoma doprineli da trijumfujemo kao zemlja. Od osam osvojenih medalja, čak četiri su iz našeg kluba. Aleksandra Perišić je osvojila zlatnu medalju, Nađa Tešić takođe zlatnu medalju, a Miloš Golubović i Ela Marić bronzane medalje. Klub postoji od 1995, ja sam ga osnovao. Imamo 50-60 takmičara. Donedavno smo bili dominantni u svim muškim kategorijama, a u poslednje vreme smo i u ženskim, drago mi je što napredujemo iz godine u godinu - istakao je Kovačević.

Tešić: Uvek sam volela da se bijem

Šampionka Nađa Tešić istakla je da je tekvondo zavolela od samog starta.

Foto: ETU

Nađa na pobedničkom postolju

- Uvek sam volela da se bijem. Veoma volim ovaj sport. Nadam se što boljim rezultatima. Najdraža mi je medalja s US opena, ali se nadam da ću tokom karijere imati još mnogo odličja - rekla je Tešićeva.

Tekvondiskinja kluba Azija Aleksandra Perišić nada se da bi naredne godine mogla da predstavlja našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: Privatna arhiva

BUM: Perišićeva u akciji

- Ne brojim medalje, prestala sam još od kadeta. Najdraža mi je bronza s Evropskog prvenstva, ali ne želim tu da se zaustavim. Želim da se plasiram na Olimpijske igre i pokušam da osvojim medalju. To bi definitivno bilo ostvarenje sna - rekla je Aleksandra.

USPESI SE NIŽU

Ela Marić pokazala je veliki talenat na Evropskom prvenstvu, a ona je poručila da njeno vreme tek dolazi.

Foto: Privatna arhiva

SIJA: Ela Marić

- Tekvondo sam zavolela zbog Milice Mandić. Gledala sam nju na Olimpijskim igrama i zato sam poželela da se oprobam u ovom sportu. Srećna sam zbog uspeha na Evropskom prvenstvu, gde sam osvojila bronzu, sada me očekuje evropski šampionat do 21 godine. Jednog dana volela bih da stignem i do Olimpijskih igara - poručila je Marićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading