PRIPREME U JEKU: Bokseri SA Jahorine VIDE Pariz! (GALERIJA)

Autor:

Sport

03.09.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviši ciljevi.

PRIPREME U JEKU: Bokseri SA Jahorine VIDE Pariz! (GALERIJA)

Foto: Bokserski savez Srbije

Najbolji bokseri i bokserke Srbije nalaze se na bazičnim pripremama na Jahorini, sa ciljem da što spremnije dočekaju seriju izazova u narednom periodu, sve do Olimpijskih igara u Parizu.
Srbija već ima dve olimpijske vize (Vahid Abasov i Natalija Šadrina), a bokseri i bokserke, koji vredno rade pod nadzorom selektora Milana Piperskog i Mirka Ždrala, veruju da će tim za Pariz biti još brojniji.

 

Na Jahorini su kapiten Vladan Babić, Vladimir Mirončikov, Almir Memić, Omer Ametović,  Semiz Aličić, Sara Ćirković, Milena Matović i drugi aduti Srbije, kao i grupa najboljih juniora i juniorki, a tokom vikenda posetio ih je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.


- Veoma teška i zahtevna sezona je ispred nas, ide sve po planu i programu, momci i devojke su veoma motivisani, marljivi, vredni i sve protiče u najboljom redu - rekao je selektor muškog tima Milan Piperski.


Prvo takmičenje koje nas očekuje je Evrokup u Crnoj Gori, koji počinje 5. oktobra, dodao je on.


- Tu će se okupiti najbolji bokseri Evrope, ogroman je nagradni fond od strane Evropske federacije. Do kraja godine očekuje nas Evropsko prvenstvo do 22 godine, a naša reprezentacija sastavljena je uglavnom od mlađih boraca i cilj je da uzmemo medalju i napravimo što veći uspeh.
Već u februaru idu kvalifikacije na svetskom nivou za Olimpijske igre, što nam je takođe veoma bitno, naglasio je Piperski pa nastavio.


Posle toga prvenstvo Evrope u Beogradu, pripremamo se za sve te velike turnire. Siguran sam da će ovi momci koji vredno rade dati sve od sebe da naprave što bolji rezultat-  poručio je Piperski.


Selektor ženskog tima Mirko Ždralo, ujedno trener omladinske evropske i svetske šampionke Sare Ćirković, istakao je da mu je drago što su bokseri Srbije drugu godinu zaredom na pripremama u Republici Srpskoj.


- Čeka nas jako zanimljiva, ali i vrlo iscrpljujuča jesen. Sleda nam Evropsko do 22 godine, Balkansko, seniorsko u Beogradu, kvalifikacije za Olimpijske igre itd. Sarin cilj je jasan, zlato na Evropskom, posvećeni smo tome, a pored toga videli smo na Evropskim igrama da imamo šansu da se još naših takmičara i želimo da izborimo još neku vizu - rekao je Ždralo.


Kapiten boksera Srbije Vladan Babić rekao je da za "jak kalendar moraju da budu jake pripreme".


- Mora vredno da se trenira da bismo ostvarili  naše ciljeve. I drugi treniraju isto ili možda i jače i zato nema odustajanja", naveo je Babić i dodao da su uslovi na Jahorini apsolutno idealni i da nisu mogli poželeti bolje - rekao je Ždralo.


Sara Ćirković istakla je da će prvo nastupiti na "Zlatnoj rukavici", a potom ide na EP za mlade u Baku po novo zlato.


- Glavni cilj je svakako Pariz, sledeće godine imam dva kvalifikaciona turnira i nadam se da ću se kvalikovati - poručila je Ćirković.


Milena Matović posebno je izdvojila timski duh koji vlada na pripremama.


- Radujem se izazovjma koji dolaze. Ko god od nas uzme medalju biće to timski uspeh i nagrada za vredan rad i idealne uslove koje imamo od Saveza - rekla je Matović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading