"BUDI OLIMPIJAC": Više stotina dece iz Lazarevca i Grocke uživalo na Sajmu sporta

Autor:

Sport

14.09.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvi skupovi su veoma važni i verujem da će se održavati svake godine, kaže Stefan Birčević.

"BUDI OLIMPIJAC": Više stotina dece iz Lazarevca i Grocke uživalo na Sajmu sporta

Foto: SSSAB

U organizaciji Sportskog saveza Beograda, uz partnerstva opština Grocka i Lazarevac, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu, u četvrtak i u utorak održani su Sajmovi sporta.

Foto: SSSAB

PRIGODAN PROGRAM: Deca iz Grocke

Nakon intoniranja himne i bogatog muzičkog programa, u izvođenju Osnovne muzičke škole “Nevena Popović”, posetioce su pozdravili Vesna Damjanović, predsednica Skupštine opštine Grocka i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda. Više stotina dece gročanskih osnovnih škola je učestvovalo u aktivaciji Olimpijskog komiteta "Budi olimpijac", gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Foto: SSSAB

LEKCIJE: Mladi karatisti u akciji

Bilo sjajno i u Lazarevcu. Posle intoniranja himne Srbije, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta, koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi. Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji "Budi olimpijac“.

- Puno dece iz našeg košarkaškelog kluba Paragon bilo je na Sajmu u Lazarevcu. Puni su utisaka. Uz prezentaciju košarke, mogli su klinci da se oprobaju i u drugim sportovima. Ali što je veoma važno i da upoznaju nove drugare. Ovakvi skupovi su veoma važni i verujem da će se održavati svake godine. Puno štandova i predstavljali su se i veliki sportovi ali i manje poznati - istakao je Stefan Birčević, proslavljeni košarkaš.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. Sajmovi će do kraja godine biti održani na svih 17 beogradskih opštinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading