POČELO PRVENSTVO SRBIJE U ŠAHU ZA VETERANE: Andrija Jorgić govorom OTVORIO turnir! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.09.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadmetanja će trajati četiri dana.

U organizaciji Šahovskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Beograda, danas je u prostorijama zgrade Borba svečano otvoreno 2. Pojedinačno prvenstvo Srbije za veterane 2023. Prvenstvo je organizovano u dve kategorije, 50+ i 65+, a pobednici u svakoj od kategorija postaju veteranski prvaci Srbije.

Prisutnima su se prilikom otvaranja obratili Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i predsednik ŠSS Dragan Lazić.

- Čast mi je sto sam danas u prilici da budem deo ovog šahovskog desavanja i što ce ovaj dogadjaj biti potvrda necega sto traje nekoliko godina unazad, a to je veliki povratak šaha na sportsku scenu Srbije. Danas se nadmecu oni malo stariji, ali ono sto je podjednako vazno je da se ucine dodatni napori da mladi i deca pocnu da se bave ovim sportom i verujem da cemo u tome uspeti - istakao je prilikom obraćanja Vladan Jeremić, predsednik GO Zvezdara.

Na turniru učestvuje 37 učesnika, a među šahovskim veteranima ima i internacionalnih majstora i velemajstora.

- Drago mi je da smo ovde, u zgradi Borbe. Šah je viteška i plemenita igra, gde će naši šahisti da igraju i da se bore, nego ovde. Prošle godine smo imali u Vladimircima 18 igrača, sada ćemo imati duplo više ovde u Beogradu. Nadam se da će sledeće godine biti još više, da ćemo još napredovati, pre svega u organizacionom smislu, pa da ćemo imati makar 74 učesnika, umesto 37 ove godine - rekao je Jorgić.

Zatim je svim učesnicima poželeo puno uspeha.

- Želim vam puno uspeha, vidim da ste nestrpljivi da počenete da igrate, nadam se da ćemo se česće viđati, a pre svega, želim vam sve najbolje - zaključio je Jorgić.

Turnir traje do 9.septembra, kada će biti dodeljeni pehari za pobednike u obe kategorije, medalje za troje prvoplasiranih, kao i pehar za najbolje plasiranu šahistkinju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading