NOVAC NE SME DA SPUTAVA TALENAT: Besplatne škole fudbala u Beogradu spas za roditelje

Autor:

Sport

07.09.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drago nam je kada pružimo šansu klincu koji voli fudbal i ima dara, posebno ako je iz socijalno ugrožene porodice, kažu u jedno od besplatnih škola.

NOVAC NE SME DA SPUTAVA TALENAT: Besplatne škole fudbala u Beogradu spas za roditelje

Foto: facebook.com/besplatnaskolafudbala

Besplatna škola fudbala

Letnji raspust je završen, mališani su se vratili školskim obavezama, ali i velikom broju nenastavnih aktivnosti. Jedna od omiljenih zanimacija dečacima i devojčicama u Beogradu je fudbal, koji najčešće počinju da treniraju u školama fudbala. Međutim, kako vreme odmiče to može da postane problem za roditelje jer troškovi samo rastu.

 

 

Zato su svim Beograđanima od velikog značaja besplatne škole fudbala, kojih u prestonici, nažalost, nema veliki broj. Koliko su važne najbolje svedoči to što na teret roditelja i kućnog budžeta uobičajeno padaju članarine, kupovina sportske opreme, dresova, patika za treniranje i kopački, ali i finansiranje putovanja na gostovanja i turnire. Sve ukupno troškovi se mesečno kreću od 7.000 dinara do 15.000 dinara, pa je svaka ušteda koju besplatne škole fudbala omoguće dragocena. Jedna od takvih besplatnih škola fudbala je i Trening plus.

Republika

Foto: facebook.com/besplatnaskolafudbala

 

- Trenutno imamo oko 50 klinaca uzrasta od sedam do deset godina u našoj školi, dok su oni stariji od deset do 13 godina u FK Mladi Mabat na čijim terenima treniramo. Kod nas je najvažnije da dete ima talenat, da voli fudbal, da želi da trenira i druži se sa vršnjacima. Posebno nam je drago kada imamo priliku da pružimo šansu nekom klincu koji bi voleo da trenira fudbal, ima dara za to, ali roditelj nemaju sredstava. To se posebno odnosi na decu iz socijalno ugroženih porodica. Meni je najveće zadovoljstvo kada takva deca napreduju, nema tih para koje to mogu da kupe. U moje vreme, kad sam bio klinac, treninzi se nisu naplaćivali, a sada bi svi da zarade od fudbala već počev od dece. Ja ovo radim iz zadovoljstva, a zarađujem na drugom mestu kao individualni trener - kaže za Republiku Milorad Bajić, trener u besplatnoj školi fudbala Trening plus.

 

 

Kako je otkrio, na besplatne treninge fudbala za decu su se njegovi prijatelji i on odlučili jer ne žele da fudbal bude zabava za bogate roditelje, već šansa za istinske talente.

- Puno je ambicioznih roditelja koji žele da im deca treniraju fudbal, da postanu svetske zvezde i da tako leče svoje komplekse i nadomeste neostvarene snove. Za decu takvih roditelja, koji dođu u džipovima i razmeću se, kod nas nema mesta - dodao je Bajić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading