ISPUNITE SVOJ SAN! Zaplešite tango kao pravi profesionalac

Autor:

Sport

01.09.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plesom do boljeg raspoloženja

ISPUNITE SVOJ SAN! Zaplešite tango kao pravi profesionalac

Foto: Tanjug/AP

Ples

 Ples kao korak ka sreći! Sigurno ste više puta gledali neku plesnu tačku i pomislili kako biste voleli da igrate kao profesionalci.

Uživali ste u pokretima plesača i plesačica, ili ste ih kopirali ispred televizora, međutim, želja za plesom može lako da postane stvarnost. U Beogradu postoji veći broj plesnih škola. Igraju se latinoamerički plesovi kao što su rumba, samba, ča ča ča, džajv, pasodoble, argentinski tango, salsa i drugi.

Takođe, postoje standardni plesovi kao što su engleski valcer, bečki valcer, slowfox, quickstep i tango. Poslednjih godina uče se zumba, kizomba, baćata, merenge, disko dens i ostali.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Kitanović

 

Potrebno je samo da odlučite u kom plesu želite da se oprobate. Plesovi su veoma korisni za zdravlje, a instruktor argentinskog tanga Goran Kitanović istakao je da nema gornje granice da biste uživali u ovoj igri.

- Svi mogu da se bave plesom. Uzrast koji preporučujemo za početak učenja argentinskog tanga je bar punoletstvo. Znam da neki kažu da mogu i mlađi, ali moje je mišljenje da tango nije za decu. S druge strane, starije generacije mogu da se bave ovim plesom bez ikakvih problema - objasnio nam je Goran, učitelj plesa u tango školi Kadena, a zatim je dodao:

- Škole plesa su dostupne svima, cene časova se kreću od 20 evra pa naviše, za mesec dana. Za prve časove nije potrebna nikakva posebna oprema. Naravno, tu pričam samo o tangu, za ostale plesove je drugačije. Ako neko želi ozbiljnije da se bavi tangom onda su kasnije potrebne i posebne cipele za tango - rekao je Kitanović.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading