IVANI BOGATA NAGRADA: Evo koliko država daje Vuleti za zlato sa SP

Autor:

Sport

22.08.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim naše najbolje atletičarke isti iznos dobiće i njen trener Goran Obradović.

IVANI BOGATA NAGRADA: Evo koliko država daje Vuleti za zlato sa SP

Foto: Starsport

Ivana Vuleta

Ivana Vuleta, nova šampionka sveta na otvorenom u skoku udalj, i njen trener Goran Obradović nagrađeni su sa po 30.000 evra za uspeh u Budimpešti. Vlada Srbije nagradila je danas pomenutim iznosom u dinarskoj protivrednosti našu najbolju atletičarku jer je skokom od 7,14 metara osvojila zlatnu medalju na planetarnoj smotri.

- Donošenje ovog rešenja je od veoma važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, za što bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Srbiju - stoji u obrazloženju odluke o nagradi.

Foto: Starsport

Goran Obradović i Ivana

Podsetimo, osim ove nagrade, Ivana će od svoje 40. godine dobijati i nacionalno priznanje, koje je već zaslužila prethodnim medaljama, ali je sada podigla primanja. Naime, njen najvredniji uspeh do sada, gledajući iznos nacionalne penzije, bila je bronza sa Olimpijskih igara u Riju 2016, koja se vrednije sa dve prosečne plate. Međutim, zlato na SP je vrednije i "teško" je 2,5 prosečnih zarada u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading