BICIKLOM OD BEOGRADA DO MANASTIRA OSTROG: Marko Nikolić sa prijateljima kreće u avanturu humanitarnog karaktera - za pomoć deci oboleloj od teške bolesti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.08.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni srpski sportista, a još veći čovek i dobrotvor kreće u novu humanitarnu misiju.

BICIKLOM OD BEOGRADA DO MANASTIRA OSTROG: Marko Nikolić sa prijateljima kreće u avanturu humanitarnog karaktera - za pomoć deci oboleloj od teške bolesti!

Foto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

Ne postoji mala i velika podrška, svaka je jako bitna jer tako zajedno stvaramo društvo u kome mislimo jedni na druge.

Marko Nikolić ,profesionalni bokser, ali i veliki dobročinitelj i prijatelj ,kreće sa svojim prijateljima u avanturu biciklom od Beograda do Ostroga , 13 augusta 2023. godine u 9 časova iz Hrama Svetog Jovana Vladimira na Medakoviću.

Iako je planirao da to bude krajem augusta, posle hirurške intervencije koju je imao zakazanu, zbog rezultata koji nisu povoljni za operativni zahvat sada, ona je odložena za mesec novembar, te je Marko odlučio da u nedelju krene put Ostroga.

Cilj avanture jeste želja da se vožnjom bicikla ukaže na potrebu konstantne podrške deci oboleloj od raka. Marko kao profesionalni bokser  kad god mu se ukaže prilika organizuje mečeve humanitarnog karaktera za Udruženje „Uvek sa decom“, a sada je želeo i na ovaj način da pomogne.

Udruženje „Uvek sa decom“ već 32 godine posvećeno brine o deci oboleloj od raka koja se leče na Institutu na onkologiji i radiologiju Srbije. Sredstva koja budu sakupljena biće usmerena na Roditeljski kutak i projekat „Da moja kosa bude tvoja kosa“.

 

Roditeljski kutak je mesto za besplatan boravak dece sa roditeljima koji dolaze na lečenje, a žive van Beograda. Boravkom u roditeljskom kutku porodicama je omogućeno da ne brinu o mestu boravka i finansijama, već mogu potpuno da se posvete lečenju deteta. U protekle četiri godine u kutku je boravilo osamdeset petero dece sa roditeljima i tu su im obezbeđeni svi uslovi za udoban i prijatan boravak.

Projekat „Da moja kosa bude tvoja kosa“ osmišljen je sa ciljem da se naprave perike od prirodne, donirane kose za decu koja usled medicinskog tretmana ostaju bez kose. Perike vraćaju samopouzdanje i osećaj identiteta deci koja su izgubila kosu, Svaka devojčica koja je dobila periku izašla je iz udruženja nasmejana. Do sada je izrađeno 60 perika, a za izradu narednih neophodna su dodatna novčana sredstva.

Donirajte i slanjem humanitarnog SMS-a 7175 na broj 7175, cena poruke je 100 dinara za sva tri operatera, ili putem PayPala: sadecom@sbb.rs.

Uoči polaska na put, Marko Nikolić je za portal "Republika.rs" izjavio:

- S blagoslovima moje braće, Oca Sergeja koji je starešina manastira Ostrog, Oca Zosima i mog duhovnika Oca Đorđa, idemo pod Ostrog. U razgovoru sa Ocem Sergejem, rekao mi je da manastir Ostrog sa prilogom želi da učestvuje u ovoj akciji za naše male heroje koji se bore protiv raka. Zahvalio bih se svima koji su deo ovoga i koji su nam pružili podršku. Nadam se i verujem da će sve proći dobro i da će nas Bog i Sveti Vasilije čuvati na putu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading