TANDEM SRBA U POHODU KA GINISOVOM REKORDU: Cilj je jasan - više od 8.008 ZGIBOVA za 24 SATA!

Autor:

Sport

01.08.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Blagojević i Nebojša Škorić krenuli su u nestvaran poduhvat.

TANDEM SRBA U POHODU KA GINISOVOM REKORDU: Cilj je jasan - više od 8.008 ZGIBOVA za 24 SATA!

Foto: Dejan Stojanović

Nebojša Škorić i Miloš Blagojević

Da li ste se ikada zapitali koliko prosečan čovek može da uradi zgibova za 24 sata?

Za prosečnog ne znamo, ali za rekordera - znamo! Australijanac Džekson Italijano trenutno drži Ginisov rekord po broju urađenih zgibova za 24 sata (8.008 zgibova), ali bi uskoro na njegovo mesto mogao da dođe jedan Srbin - Miloš Blagojević!

Zajedno sa trenerom Nebojšom Škorićem, Miloš je počeo pripreme za obaranje ovog nestvarnog rekorda i početkom 2024. novi Srbin bi mogao da se upiše u Ginisovu knjigu kada je ova kategorija u pitanju (pre osam godina je poručnik novosadskog odreda Žandarmerije Vinko Trivunović uradio 5.820 zgibova i neko vreme je bio na tronu).

Republika

Foto: Dejan Stojanović

Nebojša Škorić i Miloš Blagojević

 

Dakle, Miloš Blagojević mora da uradi bar 8.009 zgibova, a naš portal razgovarao je sa njim, ali i čovekom koji ga za ovaj poduhvat priprema, Nebojšom Škorićem.

- Sve ovo je zamislio Miloš, on je pratio ta dešavanja i posle saznanja da se dobro snalazi kada su zgibovi u pitanju došli smo na zamisao da budemo tim, trener-takmičar i krenemo na ovo nestvarno putovanje. Trenutni rekord je 8.008 ponavljanja za 24 sata, drži ga Australijanac Džekson Italijano, ali mi planiramo da taj rekord oborimo 18. januara 2024. godine - počeo je priču Nebojša Škorić, pa dodao:

- Lokacija će biti naknadno objavljena ali, naravno, u pitanju će biti neka sala u Beogradu. Cilj je da se okupi što veći broj ljudi, da napravimo spektakl.

 

Govorio je Nebojša i o dosadašnjem toku priprema.

Pripreme teku fantastično. Uradjena su dva testa, rezultati su odlični. Ostaje još jedan test koji je u planu u oktobru, finese su nam ostale da upotpunimo i da sačekamo taj datum. Mi sa 8.010 obaramo rekord, ali težimo ka tome da postavimo nov sa minimum 8.500 ponavljanja, a krajnja tačka 9.000 - otkrio nam je trener Miloša Blagojevića.

Milošu sport nije glavni izvor prihoda i on nam je otkrio čime se bavi.

Bavim se ugostiteljstvom. Ljubitelj sam treninga ceo život, samo sto oni nikad nisu bili ovako ekstremni, postali su tek kad se javila želja da postavim Ginisov rekord u zgibovima za 24 sata - istakao nam je Miloš Blagojević, pa rekao i sa kakvim se sve problemima suočava:

- Iskreno jako je teško uklopiti posao i trening, posao koji oduzima 10 sati u danu i trening koji oduzima 2-3 časa, ali svojom voljom i upornošću pronalazim način da to izvedem.

Republika

Foto: Dejan Stojanović

Miloš Blagojević na treningu

 

Pitanje koje se samo nameće je - zbog čega baš zgibovi?

- Zgibove volim da radim ceo zivot, to je vežba koja mi se uvek najviše dopadala, a i jednim delom mislim da sam nekako genetski najviše predodređen baš za njih. Želim da uradim minimum 8.500 a najviše 9.000 - zaključio je Miloš.

Vremena za kvalitetne pripreme definitivno ima i nema dileme da će Miloš Blagojević i Nebojša Škorić uz adekvatnu podršku napraviti spektakl i vratiti Srbiju na tron kada je broj urađenih zgibova za 24 sata u pitanju!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 
 
 
 
 

Komentari (0)

Loading