ZAKORAČITE U NOVU AVANTURU: Upoznajte se sa SKIJANJEM NA VODI usred Beograda!

Autor:

Sport

26.07.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idealno mesto da provedete topao letnji dan.

ZAKORAČITE U NOVU AVANTURU: Upoznajte se sa SKIJANJEM NA VODI usred Beograda!

Foto: Aqua ski Ada Ciganlija

Skijanje na vodi je izuzetno zabavan sport, a u Srbiji je do otvaranja prve žičare bio dostupan izuzetno malom broju ljudi. Stvari se menjaju 2002. godine, kada je pušten u rad "Aqua ski" kompleks na makiškoj strani Ade Ciganlije.
 

Sezona skijanja na vodi počinje u aprilu i traje do sredine oktobra, a kompleks je otvoren tokom cele godine.


Tim instruktora je uvek tu za sve koji se odluče za ovu adrenalinsku avanturu, tako da nije bitno da li ste početnik ili već iskusan skijaš da bi uživali u čarima ovog sporta.

Goran Nikolić, direktor ski centra poziva na "morsku priču" u glavnom gradu sve koji su zainteresovani da se oprobaju:

- Skijanje na vodi je nekada bio jako skup sport, sve do pojave prvih žičara. Ono što mi nudimo su pristupačne cene za nešto što je nekada bilo rezervisano samo za bogate. Otvoreni smo za sve koji su zainteresovani, donja granica je 10 godina, naravno uz pratnju roditelja - kazao je Nikolić, a zatim je dodao: 

Jedini uslov je da budete plivač. Uz bording kartu se dobija sva potrebna oprema(skije, prsluk, zaštitna kaciga), a tim instruktora je svakodnevno na raspolaganju polaznicima. U sklopu centra se nalazi i kafić i ovo je idealno mesto da provedete divan dan na Adi Ciganliji sa svojom porodicom. 


Skijanjem na vodi se aktiviraju razne grupe mišića na telu, tako da korisno utiče na psiho-fizičke funkcije kod ljudi. Istorija ovog sporta vezana je za domoroce u Melaneziji koji su klizili na daskama jureći talase.

Ukoliko ste ljubitelj sporta i adrenalina, prava prilika je da probate ovaj letnji sport na najpoznatijem letovalištu u Beogradu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading