NIJE BILO JEDNOSTAVNO: Ferštapen otvorio dušu posle pobede na Silverstonu!

Autor: Tanjug

Sport

09.07.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski šampion je došao do 43. trijumfa u karijeri.

NIJE BILO JEDNOSTAVNO: Ferštapen otvorio dušu posle pobede na Silverstonu!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen izjavio je da je srećan što je svom timu doneo pobedu na Velikoj nagradi Velike Britanije u šampionatu Formule 1, prenosi "BBC".

Ferštapen je Red Bulu doneo 11. uzastopnu pobedu u F1, čime je ovaj tim izjednačio 35 godina star rekord Meklarena.

- Naravno da sam vrlo srećan što smo opet pobedili. Tu mislim i na 11. uzastopnu pobedu za ekipu. Mislim da je to prilično neverovatno, ali danas nije bilo tako jednostavno - rekao je Ferštapen, koji je u Silverstonu stigao do šeste uzastopne pobede ove sezone.

Vozač Red Bula je ove godine zabeležio osam pobeda. Drugo mesto na VN Velike Britanije pripalo je vozaču Meklarena Landu Norisu.

- Veliko hvala celom timu napravili su neverovatan posao. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez napornog rada koji su uložili. Stavili su me na tvrde gume, ne znam zašto - još su nejasni po pitanju nekih stvari - rekao je Noris.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton je stigao do trećeg mesta u Silverstonu.

- Hvala svima koji su me podržavali. Osetio sam energiju, osetio podršku i to je takođe razlog zašto smo se vratili ovde - izjavio je Hamilton.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferštapen sa 255 bodova, dok je njegov timski kolega Serhio Perez osvojio 156.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 23. jula za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading