SELEKTOR GVIDETI UPOZORAVA PRED MEČEVE ODLUKE! Moramo OVO da uradimo!

Autor:

Sport

30.06.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti izjavio je nakon meča sa Nemačkom, da njegov tim mora da i u mečevima sa Dominikanskom Republikom i Bugarskom dođe do pobeda.

SELEKTOR GVIDETI UPOZORAVA PRED MEČEVE ODLUKE! Moramo OVO da uradimo!

Foto: OSSRB

Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije

Svetske šampionke pobedile su selekciju Nemačke sa 3:1 (25:17, 23:25, 25:16 i 30:28) u drugom meču treće sedmice Lige nacija u korejskom Suvonu.

- Lako smo dobili prvi set i nakon toga previše opušteno ušli u drugi set. Dali smo im priliku da iskoriste naše greške. U narednim setovima uspeli smo da izdržimo njihove promene u sastavu. Tijana Bošković i Ana Uzelac su u prelomnim momentima donele ekipi bitne poene. Očekuju nas mečevi sa Dominikanom i Bugarskom - rekao je selektor Srpkinja Đovani Gvideti i nastavio:

- Dominikanska republika može da odigra ili jako dobro ili jako loše. Mogu da budu jako opasni, mi moramo da pobedimo u oba meča. Skoro sve je u našim rukama - dodao je Gvideti.

Foto: Starsport

Tijana Bošković

Korektor Srbije Tijana Bošković je bila najefikasnija sa 39 poena. Prema njenim rečima, utakmica sa Nemicama je bila izuzetno teška.

- Reprezentacija Nemačke iz utakmice u utakmicu igra sve bolje ali mi smo hteli pobedu. Sada smo bliže našem cilju, a to je finalni turnir u Teksasu. Ostaje nam da se odmorimo i pripremimo za novu utakmicu koja je na programu za manje od 24 sata. Dominikanska Republika uvek igra isto, konstantne su. Znamo šta da očekujemo od njih - istakla je Boškovićeva, najbolja odbojkašica sveta.

Primač servisa nacionalne selekcije Aleksandara Uzelac napominje da su se u timu trudili da igraju na što višem nivou tokom cele utakmice.

- Mislim da smo pružile maksimalan otpor i čestitala bih mojim devojkama. Ostaje nam borba za finalni turnir i sigurna sam da ćemo uspeti da odemo tamo. Neverovatan je osećaj igrati sa legendama svetske odbojke u timu. Uživala sam tokom svake sekunde na terenu - zaključila je Uzelac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading