SAN SRBIJE O FAJNAL-EJTU I DALJE ŽIVI! Svetske šampionke UNIŠTILE Kinu!

Autor:

Sport

28.06.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Kineskinje u prvom kolu Drugog vikenda Lige nacija u Južnoj Koreji rezultatom 3:1 (po setovima 25:13, 17:25, 25:23, 25:20).

SAN SRBIJE O FAJNAL-EJTU I DALJE ŽIVI! Svetske šampionke UNIŠTILE Kinu!

Foto: Tanjug/AP

Tijana Bošković i Maja Ognjenović

Bila je to treća uzastopna pobeda u Ligi nacija za izabranice selektora Đovanija Gvidetija, koje su pojačane i predvođene najboljom odbojkašicom sveta Tijanom Bošković i iskusnom Majom Ognjanović pregazile po tradiciji neugodnu Kinu u svim segmentima igre.

Pobeda je bila imperativ Srpkinja, kako bi i dalje sačuvale nadu za plasman u SAD i odlazak u Teksas, na Završni turnir ovogodišnjeg ciklusa.

Gvideti je odlučio da utakmicu počne sa dijagonalama Ognjenović - Bošković, Buša - Lozo, Stevanović - Popović, dok je na poziciji libera bila Teodora Pušić. Od prvog poena je bilo evidentno da su željne igre Ognjenović i Bošković, jer je pomenutom tandemu ovaj duel bio prvi od početka godine u nacionalnom timu.

Foto: Starsport

Đovani Gvideti

Reprezentacija Srbije je fenomenalno otvorila prvi set i povela sa 5:0, što joj je omogućilo da u uvodnom periodu "razbije" Kinu sa 12 poena razlike i krene na najbolji način ovaj duel.

Revanširale su se Kineskinje već u narednom setu. Pojačale su ritam, zaigrale agresivnije u napadu, proradio je njihov blok, što se odrazilo na rezultatskom planu, pa je meč krenuo ispočetka - 17:25.

Daleko veća drama viđena je u trećem i četvrtom setu od prethodna dva. Srbija je imala više znanja i strpljenja u narednom periodu, koji je rešila sa 25:23, dok je u poslednjem četvrtom setu ponovo bila superiorna, ne dozvolivši Kini da je ozbiljnije ugrozi.

Naš tim je do pobede predvodila Tijana Bošković sa 25 poena, dok je blokerski tandem Jovana Stevanović-Mina Popović zabeležile po 13 poena. Sara Lozo je dodala dva manje, a Bianka Buša deset poena. Maja Ognjenović je dala doprinos sa tri, a Aleksandra Uzelac sa jednim poenom.

Standings provided by Sofascore

Srpkinje se u petak od 8 časova i 30 minuta, sastaju sa selekcijom Nemačke, a ukoliko ponove ovakvu igru nema sumnje da je san o plasmanu u Teksas još realniji.

Sada su Gvidetijeve izabranice na bilansu od četiri pobede i pet poraza, dok se u naredna tri meča sastaju sa već pomenutim Nemicama, Dominikanskom Republikom i Bugarskom. Sve tri pobede garantuju odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading