DRAMA I VELIKI PREOKRET! Odbojkašice Srbije se "DIGLE IZ PEPELA" i savladale Tajland!

Autor:

Sport

17.06.2023

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranice Đovanija Gvidetija odigrale su meč za pamćenje.

DRAMA I VELIKI PREOKRET! Odbojkašice Srbije se "DIGLE IZ PEPELA" i savladale Tajland!

Foto: OSSRB

Sara Lozo i Maja Aleksić

Podmlađena ženska seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u Braziliji u trećoj utakmici druge sedmice Lige nacija.

Srbija je jutros nadigrala Tajland sa 3:2, po setovima 24:26, 22:25, 25:17, 25:12 i 16:14, posle 129 minuta igre.

Još jednu veoma neizvesnu i iscrpljujuću utakmicu odigrale su seniorke Srbije, ali se na kraju samo računa velika pobeda pred poslednji meč u okviru ove sedmice takmičenja.

Posle dva maratonska meča protiv Japana i Brazila, Srbija nije imala snage da se suprotstavi raspoloženom Tajlandu u prva dva seta. Rano je rival pravio rezultatsku zalihu u oba slučaja i lako je došao do velike prednosti od 2:0.

Iako je u tim trenucima delovalo da će Srbija teško uspeti da se vrati u ovaj meč, izabranice Đovanija Gvidetija su imale drugačije planove. Najpre su pronašle svoju igru u trećem setu, što im je omogućilo da smanje zaostatak, da bi u četvrtom periodu u potpunosti nadigrala rivala i izborile treći taj-brejk u okivru ove sedmice turnira.

Republika

Foto: OSSRB

Sara Lozo i Maja Aleksić

 

Velika borba za svaku loptu i svaki poen vođena je tokom čitavog petog seta. Tako je bilo do rezultata 11:10, u korist Srbije, kada je Tajland serijom od 4:0, stigao do meč lopti. Nije predaja bila opcija za seniorke Srbije, koje su najpre uspele da produže utakmicu, a potom i iskoriste svoju prvu šansu za važan trijumf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading