NAJBOLJI KADA JE NAJTEŽE! Srbija DEKLASIRALA vicešampiona SVETA!

Autor:

Sport

11.06.2023

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je drugu pobedu u Ligi nacija, pošto je savladala Poljsku sa maksimalnih 3:0 (25:21, 25:19, 25:14).

NAJBOLJI KADA JE NAJTEŽE! Srbija DEKLASIRALA vicešampiona SVETA!

Foto: FIVB

Malo ko je pretpostavljao da će četa Igora Kolakovića posle početnog poraza od Slovenije i trijumfa nad Kinom (3:0), uspeti da na pleća obori dvostrukog uzastopnog svetskog šampiona.

To se, međutim, dogodilo. I, ne samo da se desilo, već su "orlovi" očitali lekciju aktuelnom vicešampionu sveta i na najlepši način završila takmičenje u poslednjem kolu prvog tunira Lige nacija.

Istina, Poljaci nisu došli u Japan sa najjačom postavom, ali to ne umanjuje trijumf Srbije, koja je takođe bila desetkovana na Dalekom istoku.

Foto: FIVB

 

Selektor Kolaković nije računao na čak 10 igrača koji su bili na poslednjem velikom takmičenju - Svetskom prvenstvu, što dodatno povećava ostvareni uspeh protiv tima Nikole Grbića.

Srbija je odlično otvorila utakmicu i povela sa 4:0 u prvom periodu, te je vođstvo sačuvala i rutinski došla do prednosti u setovima.

Zapretila je Poljska u nastavku meča, imala 7:1 u drugom setu, međutim, sjajnom igrom izabranici Igora Kolakovića su preokrenuli rezultat u svoju korist i ovaj deo dobila rezultatom 25:19.

Naše odbojkaše je do pobede vodio Dražen Luburić, duel je završio sa sjajnih 19 poena, dok mu je uz rame bio Miran Kujundžić sa četiri poena manje. Odlični su bili srednji blokeri - Aleksandar Nedeljković sa osam i Petar Krsmanović sa jednim manje. Pavle Perić je zabeležio sedam poena.

Ipak, valja istaći da je najbolju partiju u reprezentativnom dresu pružio dizač Vuk Todorović. Istakao se i libero Milorad Kapur, zato deo zasluga za trijumf ide i na njegovu adresu.

Za srpsku selekciju je ovo važna pobeda, zbog svetske rang liste, koja može na kraju da odluči poslednje putnike za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading