FAJNAL EJT NA VIDIKU! Srpkinje na krilima Tijane PREGAZILE Nemice!

Autor:

Sport

30.06.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku rezultatom 3:1 (25:17, 23:25, 25:16, 30:28) u 10. kolu Lige nacija.

FAJNAL EJT NA VIDIKU! Srpkinje na krilima Tijane PREGAZILE Nemice!

Foto: Starsport

Tijana Bošković

Predvođene maestralnom Tijanom Bošković, reprezentativke Srbije su došle do druge uzastopne pobede u Južnoj Koreji i za korak se još više približile plasmanu na Završni turnir u SAD.

Fenomenalno su Srpkinje ušle u meč, stekle veliku zalihu i na krilima najiskusnijih Boškovićeve i Maje Ognjenović ekspresno rešile prvi set u svoju korist sa ubedljivih 25:17.

Malo ko je očekivao posle takvog izdanja, da će Nemice uzvratiti već u narednom periodu i veliku neizvesnost koja je vladala, prelomiti na svoju stranu za izjednačenje u setovima - 23:25. 

Foto: OSSRB

 

Nije to poremetilo Gvidetijev tim. Proradili su ponovo udarci najbolje odbojkašice sveta, radila je Tijana šta je htela sa Nemicama, razbijala njihov blok i poentirala iz svih pozicija. Na kraju su još ubedljivije Srpkinje bile, nego u uvodnom delu, što dovoljno svedoči i rezultat trećeg seta - 25:16.

Najveća neizvesnost viđena je u poslednjem četvrtom setu. Odolevale su Nemice, imale u jednom trenutku i tri poena prednosti (19:16), ali su Sara Lozo, Tijana i Maja pokrenule ekipu i uspele da anuliraju veliki minus i posle drame upišu novi trijumf u Suvonu.

Srbiju je do pete pobede, koja ima isto toliko poraza, predvodila Tijana Bošković sa maestralnih 39 poena. Najbolja igračica planete je, ujedno, bila i najefikasniji akter ovog meča.

Sledeće dve utakmice izabranice Đovanija Gvidetija igraju protiv Dominikanske Republike i Bugarske. Još uvek su ispod crte selekcija koje odlaze na fajnal-ejt i moraju da dobiju ove mečeve, ali i čekati ostale rezultate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading