VOZAČI, STIGLE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo plaćati litar dizela i benzina narednih 7 dana!

Autor:

Vesti

30.06.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljene su nove cene goriva koje će važiti do narednog petka, 7. jula 2023. godine.

VOZAČI, STIGLE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo plaćati litar dizela i benzina narednih 7 dana!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ, Pixabay

Objavljene su nove cene goriva koje će važiti do sledećeg petka, 7. jula. Litar evro dizela će na pumpama maksimalno koštati 183 dinara, a benzina evropremijum BMB 175 dinara. Vlada Republike Srbije danas je inače i produžila trajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata do 31. jula 2023. godine.

Cene sirove nafte produžile su pad koji je počeo ranije ove nedelje pošto su strahovi od globalnog usporavanja preovladali zbog ograničenja prevelike ponude. Jutros Brent košta oko 74 dolara.

Primedbe predsednika Federalnih rezervi Džeroma Pauela dodatno su povećale pritisak na tržišta. Pauel je ove nedelje rekao da vidi još najmanje dva povećanja kamatne stope do kraja godine. 

U saopštenju se navodi da trenutni napori da se obuzda inflacija nisu uradili posao, što zauzvrat sugeriše da je situacija teža nego što su mnogi prvobitno verovali, uključujući i samog Pauela.

BONUS VIDEO 

https://www.youtube.com/@RepublikarsTV/search?query=gorivo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading