BOŽE PRAVDE ORILO SE U KRAKOVU! Aleksandra donela ZLATO Srbiji! Stefan nastavio ŽETVU medalja!

Autor:

Sport

25.06.2023

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić osvojila je zlatnu medalju u disciplini do 67 kilograma na Evropskim igrama u Krakovu.

BOŽE PRAVDE ORILO SE U KRAKOVU! Aleksandra donela ZLATO Srbiji! Stefan nastavio ŽETVU medalja!

Foto: youtube.com/printscreen

Zastava Srbije

Perišićeva je u finalu bila bolja od Sesilije Kastro Burgos iz Španije sa 2:0. Bronzana medalja pripala je Italijanki Nataliji D'Anđelo, koja je bila bolja od Hrvatice Matee Jelić sa 2:1.

Aleksandra je ranije danas u prvom kolu savladala Izabel Faber iz Luksemburga, a potom je u četvrtfinalu bila bolja od Čehinje Ivete Jirankove.

Srpska tekvondistkinja je u polufinalu posle velike borbe pobedila Hrvaticu Mateu Jelić.

 

 

Žetvu medalja nastavio je i srpski tekvondista Stefan Takov osvojivši danas bronzanu medalju u disciplini do 74 kilograma na Evropskim igrama u Krakovu.

Takov je u meču za bronzanu medalju pobedio Bugarina Kalojana Bineva sa 2:1.

Srbin je prvom kolu pobedio Francuza Atmana Butoujaka, a onda je u četvrtfinalu bio bolji od Eltaja Gafarova iz Azerbejdžana.

Stefan je u polufinalu poražen od Zuraba Kincurašvilija iz Gruzije, da bi potom u duelu za bronzano odličje posle velike borbe bio bolji od Bineva.

U duelu za zlato boriće se Zurab Kincurašvili i Nedžad Husić iz BiH.

Inače, pre samo nešto više od tri nedelje, Takov je na Svetskom prvenstvu u ovom sve više popularnom borilačkom sportu postao vicešampion planete.

Srpski takmičar je stigao do finala, ali ga je tada zaustavio Hrvat Marko Golubić rezultatom 2:1, pa je Stefan morao da se zadovolji srebrnim odličjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading