ŠAHOVSKI SAVEZ BEOGRADA PROSLAVIO 66. ROĐENDAN: Srpski telegraf osvajač VREDNE nagrade! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

15.06.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanost je održana u prostorijama Gradske opštine Stari grad.

Proslava povodom 66. rođendana Šahovskog saveza Beograda  održana je danas u četvrtak, 15. juna.

U prostorijama Gradske opštine Stari grad okupilo se na desetine poznatih ljudi iz sveta ovog plemenitog sporta, između ostalih Aleksandar Matanović, najstariji živi velemajstor, kao i Alisa Marić, ženski velejmastor i nekadašnja ministarka u Vladi Srbije.

Na svečanosti su uručena i brojna priznanja, a jedno od njih je otišlo i u ruke Sprskom telegrafu, za doprinos razvoju šaha i medijskom prostoru koji je posvećen ovom sportu. Nagradu je u ime Srpskog telegrafa primio Dražen Ostojić, odgovornom uredniku ovog lista.

- Pozdrav za sve zvanice, prijatelje Šahovskog saveza Beograda i čestike za rođendan. Mi se osećamo kao deo Vaše porodice, na istom smo spratu, sa Andrijom (Jorgićem) svaki dan pričamo o šahu, ako ništa, on i njegov timu su učinili da se svaki dan piše i priča o šahu. Mislim da je ovo način da deca i mališani krenu pravim putem, da postanu dobri ljudi. Čestitke Andriji i njegovoj ekipi, verujem da će nastaviti tim pravcem i da ćemo još više pisati i pričati o uspesima Šahovskog saveza Beograda, kao i Šahovskog saveza Srbije - istakao je Ostojić.

Pristutnima se, između ostalih, obratio i Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda.

- Želim da se zahvalim svima što ste došli danas. Imam za Vas jasnu poruku, a to je da vratimo šah u škole, nešto što smo počeli prošle godine u Kosovskoj Mitrovici. Tamo gde je najteže, iz tog dela, smo poslali jasnu poruku i nastavljamo dalje tim putem, da ovu plemenitu i vitešku igru vratimo u škole - rekao je između ostalog Jorgić.

Ostatak njegovog govora možete pogledati u sledećem videu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading