SJAJAN USPEH! Zvezdaš Stanković vodio Srbiju do zlata!

Autor:

Sport

10.06.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je prošle nedelje održano Evropsko prvenstvo u tradicionalnom karateu.

SJAJAN USPEH! Zvezdaš Stanković vodio Srbiju do zlata!

Foto: Privatna arhiva

Učešće je uzelo 30 zemalja, a Srbija je bila itekako uspešna. Takmičenje je organizovano za uzrast veterana, seniora, kadeta i juniora.

Najveći uspeh ostvarili su veterani ekipno. U zlatnom timu Srbije bili su Nenad Stanković, Goran Jovičić, Mladen Grujović i Duško Paunović.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam osvoijo zlatnu medalju na prvenstvu Evrope, u ekipnoj konkurenciji. Disciplina Borba tim je veoma zahtevna, a iza nas su ostali Nemačka i Češka. Karate je moja prva velika ljubav i njim se bavim od svoje šeste godine. Verujem da ću nastaviti u ovakvom ritmu tokom ove godine. U novembru nas očekuje Svetsko prvenstvo u tradicionalnom fudokan karateu - istakao je Nenad Stanković, član kluba Crvena zvezda, koji je pohvalio svoj rad sa legendama karatea braćom Jorgom i trenerom Igorom Gajićem.

Foto: Privatna arhiva

 

Zlatne medalje uzeli su: juniorke ekipno (Mina Milenković, Milica Golubović i Mia Miletić), Milica Golubović (juniorka kate), Mina Milenković (juniorka disciplina krug kate, krug borbe) i Jelena Stanković (veteranke kate). Srebrne medalje su osvojili: Aljoša Vučković (juniori kate) i Sandra Bundić (starije seniorke kate). Bronzane medalje izborili su Srđan Marić (seniori borbe) i Milorad Marković (veterani).

Nenad Stanković je rođen 1976. godine i nosilac je državne zastave za uspešne sportske rezultate (koju je dobio od predsednika države 2012. godine, zlatna plakete Vojske Srbije za uspešne sportske rezultate (2013.god), sportska ličnost godine u izboru King of the ring (2009. godine).

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Završio je Master na fakultetu za bezbednost i diplomatiju, a i diplomirani je menadžer u sportu. Zajedno sa sinom Nemanjom (koji je na selektivnoj obuci Vojske Srbije u specijalnim jedinicama Kobre). Nenad Stanković je savetnik predsednika opštine Zvezdara, Vladana Jeremića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading