NORVEŽANKE VLADAJU EVROPOM: Vajpers treći put uzastopno osvojio Ligu šampiona!

Autor:

Sport

04.06.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasluženo najbolje na Starom kontinentu.

NORVEŽANKE VLADAJU EVROPOM: Vajpers treći put uzastopno osvojio Ligu šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Rukometašice norveškog Vajpers Kristijanstada pobedile su Ferencvaroš u finalu Lige šampiona sa 28:24 (14:13) osvojile su treću titulu klupskog prvaka Evrope u nizu.

 

 

Najefikasnije u sastavu Vajpersa bile su Ameli Andersen i Ana Vjahireva sa po šest, Jamine Roberts sa pet golova. Ketrin Linde je imala 17 odbrana. Kod Ferencvaroša, Emili Bolk je postigla pet, kao i Andrea Lekić. Dragana Cvijić je postigla tri gola.

U borbi za treće mesto, Đer je pobedio Esbjerg sa 28:27 (16:9). Prevagu na tasu Đera donele su Gros sa šest, Oftedal sa pet, Blom sa četiri kola. Kod Esbjerga, Ingstad je postigla šest, Reistad pet, Bristol četiri gola.

Podsetimo, Ferencvaroš je bio domaćin finalnog turnira. FTC je do finalnog turnira stigao posle podviga koji je napravio protiv Meca – poražen je na svom parketu sa 32:26, a u gostima je slavio sa 33:26. U polufinalu, mađarski sastav je posle drame slomio Esbjerg sa 28:27, dok je Vajpers ponovo rastužio Đer – 37:35.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading