MEČ ZA INFARKT: Basketaši Srbije SRUŠILI Ameriku i osvojili zlato na Svetskom prvenstvu!

Autor:

Sport

04.06.2023

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularno finale u Beču.

MEČ ZA INFARKT: Basketaši Srbije SRUŠILI Ameriku i osvojili zlato na Svetskom prvenstvu!

Foto: KSS

Basketaši Srbije

Basketaši Srbije su po šesti put osvojili zlatnu medalju na prvenstvima sveta u basketu, pošto su u velikom finalu, u neverovatnom meču, srušili Ameriku, rezultatom 21:19.

Odigran je meč koji će se godina prepričavati, a naši momci su, nošeni podrškom od oko 2.000 ljudi u Beču, savladali moćnu selekciju Amerike, predvođenu Džimerom Fridetom, bivšom NBA zvezdom.

Ameri su od početka poveli, Fridet je nosio svoju selekciju, ali su se naši momci vratili i stigli na 10:10. Ipak, u tom trenutku smo videlli nekoliko sumnjivih odluka sudija, koji su u dva napada zaredom sudili faul pri šutu za dva poena Amerikanaca, što su oni znali da iskoriste i stignu do 14:11.

Srbija se vratila na 14:14, ali je Fridet vezao dve trojke i doveo Ameriku na korak do zlata. Bilo je i 19:15, a onda haos u Beču. Trojka Majstorovića, a zatim i Strahinje Stojačića, i rezultat je bio 19:19.

Imali su naši rivali napad za pobedu, Fridet je promašio trojku, zatim još jednu, koja je bukvalno izašla iz koša, pa je Srbija dobila priliku za trijumf.

Majstorović je promašio, ali Stojačić stiže do skoka u napadu i donosi našem timu prednost, a za kraj je usledila i ukradena lopta Majstorovića i lak zicer naše ekipe, čime je Srbija stigla do 21. poena i nove titule na prvenstvima sveta.

Ovo je našoj zemlji šesto zlato na prvenstvima sveta, po čemu smo ubedljivo najuspešnija nacija u ovom sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading