STOJAČIĆ JE SA DRUGE PLANETE: Basketaši Srbije u finalu Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

04.06.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi duel za zlato za naše momke.

STOJAČIĆ JE SA DRUGE PLANETE: Basketaši Srbije u finalu Svetskog prvenstva!

Foto: KSS

Basketaši Srbije

Basketaši Srbije su uspeli da izbore novo finale na Svetskog prvenstvu u ovom sportu, pošto su sa 21:18 savladali selekciju Letonije u meču polufinala.

Na taj način su Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Marko Branković nastavili svoj put ka svetskom tronu, koji je Srbija osvojila i na prvenstvu sveta prethodne godine.

Naši momci su u Beču, gradu gde se prvenstvo održava, imali podršku kao da se igra u Srbiji, što je dosta pomoglo našim reprezentativcima da na samom startu dođu do velike prednosti, nakon dvojki Majstorovića i Stojačića.

Ipak, baltička selekcija se brzo vratila u život, pošto je vrlo brzo bilo 4:4. Gledali smo pravu dramu, igralo se koš za koš, a u jednom trenutku je Letonija imala priliku da se odlepi na tri poena prednosti. Ipak, Miezis je promašio dvojku, zatim i zicer, što je iskoristio Strahinja Stojačić i sa tri vezane trojke vratio prednost našem timu.

Nakon toga je i Majstorović pogodio, ali bez drame nije moglo. Stojačiću je dosuđen nameran faul, jedna od mnogobrojnih odluka na štetu Srbije na ovom meču, ali ni to nije pokolebalo naše momke.

Miezis je pogodio samo jedno bacanje, a Branković je na to odgovorio dvojkom i doneo 19:15 našem timu. Letonci su poentirali zicerima, ali im to nije pomoglo, pošto je Stojačić pogodio zicer, a onda je i Majstorović slobodnim bacanjem doneo finale našem timu.

Srbiju je do pobede predvodio nestvarni Strahinja Stojačić, koji je ubacio 12 poena, od toga pet dvojki, a ceo naš tim je ukupno ubacio čak osam dvojki.

U velikom finalu će Srbija igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju selekcije SAD-a i Brazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading