ŠAMPION DOMINANTAN U ŠPANIJI! Ferštapen suvereno do 24. pol pozicije!

Autor:

Sport

03.06.2023

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Red Bula Maks Ferštapen startovaće sa pol-pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

ŠAMPION DOMINANTAN U ŠPANIJI! Ferštapen suvereno do 24. pol pozicije!

Foto: Tanjug/AP

Aktuelni šampion je bio najbrži u kvalifikacijama, pošto je do najboljeg rezultata na stazi u "Katalunji" stigao vremenom 1:12,272 minuta.

Bila je to 24. pol pozicija u karijeri za dvostrukog svetskog prvaka, drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc sa 0,462 sekunde zaostatka, dok je treći bio Lando Noris iz Meklarena sa 0,520 sekundi manje.

Sa četvrte pozicije krenuće vozač Alpine Pjer Gasli, peti je Luis Hamilton iz Mercedesa, a kao šesti startovaće Lens Strol iz Aston Martina.

Vozač Alpina Esteban Okon bio je sedmi, Niko Hulkenberg iz Hasa osmi, Fernando Alonso iz Aston Martina deveti, a kao deseti će trku početi Oskar Pjastri, vozač Meklaren.

 

 

Trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 15 časova u Barseloni.

Prošle sezone je Ferštapen trijumfovao u Katalunji, dok je i 2016. dominantno trijumfovao na istoj stazi.

Kada je u pitanju generalni plasman, tandem Red bula vodi glavnu reč, pošto je Holanđanin prvi sa 144 boda i na najboljem je putu da treći put zaredom postane šampion.

Iza njega je klupski kolega Serhio Peres sa 105 poena, dok je treći Fernando Alonso iz Aston Martina (93). Daleko iza je tandem Mercedesa Luis Hamilton (69) i Džordž Rasel sa 53 boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading