NESTVARAN USPEH ZA SRBIJU: Stojnić ISPISAO ISTORIJU na Điro d'Italiji!

Autor:

Sport

09.05.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski vozač se gotovo 180 kilometara nalazio u begu.

NESTVARAN USPEH ZA SRBIJU: Stojnić ISPISAO ISTORIJU na Điro d'Italiji!

Foto: Tanjug/AP

Điro D'Italija

Somborac Veljko Stojnić napravio je nestvaran podvig, pošto se čak 177 kilometara nalazio u begu, na trećoj etapi 106. izdanja Điro d'Italije. 

Jedini predstavnik Srbije na ovoj trci je, zajedno sa svojim kolegom iz ekipe Koratek-Sele Italija, Aleksanderom Konjčevim, bio u begu čitavih 177 kilometara, nakon što su trku započeli neočekivanim begom.

Nedugo po startu etape, koja je bila dugačka 213 kilometara, dvojac se odvojio, ali, s obzirom da ih je bilo samo dvojica, nisu uspeli da održe prednost do samog kraja, pošto su uhvaćeni na finišu jednog od brdskih ciljeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi je popustio Konjčev, a za njim i Stojnić, koji je na kraju etapu završio kao 150. sa zaostatkom većim od 15 minuta za pobednikom. To nije ništa čudno, jer obično vozači koji su ceo dan bili u begu, dignu ruku od etape kada budu uhvaćeni i snagu čuvaju za neku narednu etapu..

Etapu od Vasta do Melkfija dužine 210 kilometara osvojio je Australijanac Majk Metjuz, u dramatičnom sprintu ispred Remka Evenpula, dok se na trećem mestu našao Slovenac Primož Roglič. Upravo se Evenpul nalazi na prvom mestu generalnog plasmana.

Điro se nastavlja u utorak, vozi se etapa od Venoza do Lago Laćena od 175 kilometara sa pet prolaznih ciljeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading