FERŠTAPENOVA NAJBOLJA TRKA SEZONE: Holanđanin sa desete poziciji do trijumfa u Majamiju!

Autor:

Sport

07.05.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treća pobeda ove sezone, a 38. u karijeri.

FERŠTAPENOVA NAJBOLJA TRKA SEZONE: Holanđanin sa desete poziciji do trijumfa u Majamiju!

Foto: Tanjug/AP

Dvostruki svetski šampion Maks Ferštapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Majamija, petoj u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

 

 

Vozač Red Bula je na ulicama Majamija upisao treću pobedu ove sezone, a 38. u karijeri, pošto se sjajno probio posle starta sa devete pozicije.

Najbližu holandskom automobilisti bio je njegov timski kolega Serhio Peres, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Fernando Alonso u Aston Martinu. Španac je tako došao do četvrtog podijuma ove sezone, a samo Ferštapen ima više – pet.

Ferštapen je na Floridi izvesno odvozao najbolju trku ove sezone, i to pošto je na startu izgubio jednu poziciju i pao na 10. mesto. Dvostukom šampionu nije mnogo vremena bilo potrebno da se probije do samog čela, redom je preticao vozače ispred sebe, da bi u 15. krugu stigao do drugog mesta. Šest krugova kasnije preuzeo je vođstvo kada je Peres otišao u boks.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Emilije Romanje na stazi "Enco i Dino Ferari" u Imoli 21. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading