TRIJUMF POSLE VELIKE BORBE: Marokanac pobednik Beogradskog maratona!

Autor:

Sport

23.04.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična trka na ulicama srpske prestonice.

TRIJUMF POSLE VELIKE BORBE: Marokanac pobednik Beogradskog maratona!

Foto: Starsport

Pobednik 36. Beogradskog maratona je Šakib Lašgar iz Maroka, dok je Frensis Čeriot iz Kenije drugi! 

Marokanac je pobedio sa vremenom 2.14.28, dok je odmah iz anjega kroz cilj prošao Čeriot sa vremenom 2.14.35. Upravo je Čeriot viđen kao jedna od glavnih favorita i do poslednjih momenata trke je bio u vođstvu. Ipak, gužva na samom cilju koja se stvorila, uticala je da Kenijac izgubi dragoceno vreme koje je iskoristio Lašgar i prestigao svog rivala za titulu pobednika.

Etiopljanka Gameda Fejne Gudeto pobednica je 36. Beogradskog maratona u ženskoj konkurenciji. Ona je trku na 42.195 metara završila u vremenu 2:30:30, što je drugi najbolji rezultat u istoriji trke. Drugo mesto osvojila je Sradana Trofimova iz Kirgistana (2:32:35), a treće Kenijka Džejn Mora Onjandži

Treći kroz cilj prošao je Kiprop Limo iz Kenije sa vremenom 2.17.13.

U konkurenciji muškaraca polumaraton je osvojio Kenijac Bernard Vambua sa vremenom 1.04.04. Kod dama u istoj disciplini slavila je njegova zemljakinja Lidija Jebiči.

Jebiči je oborila rekord staze (1:11:30) i za 11 stotinki nadmašila rezultat Olivere Jevtić. Drugo i treće mesto pripalo je takođe Kenijkama, Terezi Omosi (1:11:56) i Beatris Čerono (1:16:54). 

Podsetimo, kako je organizator ranije najavio, u glavni grad Srbije je stiglo oko 2.000 takmičara iz inostranstva, i to, iz 64 zemlje. Svi oni učestvuju u maratonu, polumaratonu, trci na 10 km i tradicionalnoj Trci zadovoljstva dužine 2,3 kilometra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading