NAJTUŽNIJI VASKRS IKADA: Poginuo najveći u istoriji Formule 1!

Autor:

Sport

16.04.2023

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet ga nikada neće zaboraviti.

NAJTUŽNIJI VASKRS IKADA: Poginuo najveći u istoriji Formule 1!

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1, a prema mišljenju mnogih i najveći ikada Ajrton Sena poginuo je 1. maja 1994. godine.

Za 15 dana će se navršiti 29 godina od stravične tragedije na Imoli, a sada smo odlučili da se prisetimo nesreće jer se trka za Veliku nagradu San Marina vozila na Vaskrs.

Do kobne nesreće je došlo u sedmom krugu trke, kada je legendarni Bazilac pri brzini od 307 kilometara na sat izgubio kontrolu nad bolidom i u krivini Tamburelo se zakucao u zaštitnu ogradu.

Snimak iz helikoptera je desetak sekundi posle nesreće pokazao kako se Senina glava pomerila, što je obradovalo sve ljubitelje najbržeg cirkusa na svetu, ali nažalost Ajrotn nije preživeo.

Brazilac je fatalnu nesreću doživeo u relativno novom timu, pošto je te godine iz Meklarena stigao u Vilijams. Međutim, u toj ekipi se nije snašao, a neki veruju da je Sena poginuo iz prevelike želje da počne da pobeđuje u Vilijamsu.

Ajrton Sena je u karijeri tri puta bio šampion sveta, a opšte mišljenje je da bi definitivno imao još nekoliko titula da nije poginuo tog 1. maja na Imoli.

Na kraju, jasno je da je to jedan od najtužnijih Vaskrsa u istoriji sporta, a vrlo moguće i šire. To dokazuju i scene sa njegove sahrane koja se održala pet dana kasnije u Sao Paulu, kada je na ulice izašlo oko tri miliona ljudi da se oprosti od "Kišnog čoveka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
F1

16.04.2023 17:48

Tako je! Sena je najveći! Prevrne mi se želudac kad neko kaže Šumaher ili Hamilton.

Hamilton

17.04.2023 00:09

@F1 - @F1 Sve to stoji ali Hamilton je Hamilton ;)

sena

16.04.2023 17:59

jedan je bio kišni čovek AJRTON SENA

Teodora

16.04.2023 18:15

Uvek se najezim kada procitam tekst o Seni