MEĐUNARODNI SKANDAL! Navijač OTEO I ZAPALIO zastavu Azerbejdžana na otvaranju Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.04.2023

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramne scene u Jerevanu.

MEĐUNARODNI SKANDAL! Navijač OTEO I ZAPALIO zastavu Azerbejdžana na otvaranju Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Farid Gayibov

Navijač pali zastavu Azerbejdžana

Glavni grad Jermenije, Jerevan, bio je poprište jednog velikog skandala.

Na otvaranju Evropskog prvenstva u dizanju tegova desio se međunarodni incident u kom je jedan navijač oteo i zapalio zastavu Azerbejdžana.

Obezbeđenje je brzo reagovalo i povređenih nije bilo, ali je ovaj slučaj potresao planetu, te su se reprezentativci Azerbejdžana momentalno vratili u svoju zemlju.

Uložili su čelnici, ali i državnici ove zemlje snažan protest zbog ovog incidenta, te su dodali da je njihovim sportistima postalo nemoguće da učestvuju na takmičenjima u Jermeniji.

Snimak incidenta, koji se pojavio na društvenim mrežama, pokazao je muškarca kako grabi zastavu i pali je, što je izazvalo ljutito zajedničko saopštenje azerbajdžanskog ministarstva omladine i sporta, kao i njihovog Nacionalnog olimpijskog komiteta.

 

 

Sa druge strane, Jermenija je odbacila ove kritike i dodala da je ceo problem rešen brzo, te da nije bilo povređenih, niti prave opasnosti. Vinovnik incidenta je, navodno, pušten bez optužbe.

Dve zemlje su imale neprijateljske odnose od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, čiji su obe bile deo. Tada su vodili dva velika rata oko Nagorno-Karabaha, planinske enklave koja je međunarodno priznata kao deo Azerbajdžana, ali je naseljena uglavnom etničkim Jermenima. Sedam vojnika poginulo je u borbama protekle nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading