SRBIJA NA KORAK OD SVETSKOG PRVENSTVA! Sanja DRŽALA ČAS Turkinjama u Giresunu!

Autor:

Sport

07.04.2023

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo selekciju Turske u Giresunu rezultatom 33:24 (15:10)

SRBIJA NA KORAK OD SVETSKOG PRVENSTVA! Sanja DRŽALA ČAS Turkinjama u Giresunu!

Foto: Starsport

Tako su izabranice selektora Uroša Bregara načinile ogroman iskorak ka Šampionatu sveta, koje se krajem godine održava u tri države – Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Kao i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pre dve godine, Srbija je ponovo bila bolja od Turkinja, pokazavši razliku u klasi.

Zablistale su srpske rukometašice na oproštaju od reprezentativnog dresa Jelene Lavko, Kristine Liščević i Jovane Stojiljković, pa su sigurnom pobedom poželele odlazak “u penziju” dugogodišnjem super-triju, koji je igrama u prethodnim godinama ostavio neizbrisiv trag u nacionalnom timu.

Predvođene nezaustavljivom Sanjom Radosavljević, naše devojke su konstantno držale rezultat i igru u svojim rukama, pa domaćice nijednog trenutka nisu uspele da ugroze Bregarov tim.

Republika

Foto: Starsport

 

Tokom prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba, da bi Srpkinje serijiom 0:5 u samom finišu pred odlazak na odmor, stigle do ogromnih pet golova prednosti (15:10), koje nisu ispuštale do kraja utakmice.

Još ubedljivije izgledala je Srbija početkom drugog dela, kada je vođstvo naraslo i na maksimalnu dvocifrenu razlikom (31:21), čime je pobednik praktično bio rešen.

Najbolji akter meča bila je Sanja Radosavljević sa devet golova iz isto toliko pokušaja. Ogroman doprinos trijumfu dala je I Jelena Lavko sa četiri pogotka, dok su po tri  gola postigle Jovana Stoiljković i Dunja Tabak.

Kod Turkinja se izdvojila Asli Iskit-Čališkan sa sedam golova, po četiri puta precizne su bile Bejza Karačam i Neslihan Čaliskan.

Ostaje i revanš koji se igra u sredu od 18 časova, u Sportskom centru Voždovac na Banjici, ali će po prikazanom u današnjem duelu, predstavljati puku formalnost.

Srbija je opravdala ulogu velikog favorita i najavila visoke ambicije na planetarnom takmičenju, koje će se održati u Skandinaviji ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading