PRVI TRIJUMF U KARIJERI: Beceki slavio po kiši u Argentini, Banjaja doživeo HOROR!

Autor:

Sport

02.04.2023

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna trka mladog italijanskog vozača.

PRVI TRIJUMF U KARIJERI: Beceki slavio po kiši u Argentini, Banjaja doživeo HOROR!

Foto: Tanjug/AP

Marko Beceki

Marko Beceki, vozač tima VR46, došao je do svoje prve pobede u karijeri, trijumfom na drugoj trci sezone, voženoj u Argentini.

Italijan je na stazi "Termas de Rio Ondo“ slavio ispred Fracnuza Žoana Zarka, odnosno Aleksa Markesa, koji je na kraju morao da se zadovolji trećom pozicijom. 

Prisustvovali smo sjajnoj vožnji italijanskog vozača, koji je dominirao od prve krivine po vrlo zahtevnoj stazi, na kišnom vremenu, a nijedan od ostalih vozača nije mogao da ga ugrozi.

Delovalo je da će Frančesko Banjaja, aktuelni Moto GP šampion, završiti kao drugi, ali je on nekoliko krugova pre kraja pao sa svog motora i tako prepustio Zarku i Markesu mesto na podijumu. Fabio Kvaratararo, šampion iz 2021. godine, završio je kao sedmi.

Inače, na drugoj trci sezone je, inače, učestvovalo 17 vozača, pošto je Đoan Mir morao da se povuče posle udesa u sprint trci.

Beceki je posle trijumfa preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 50 bodova, Banjaja ima devet manje, dok je Zarko treći sa 35.

Sledeća trka u Moto GP se vozi 16. aprila za Veliku nagradu SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading