SPEKTAKL KAKAV SE NE PAMTI: Astana, Bardijani i Koratek stižu na "Beograd - Banjaluka"

Autor:

Sport

02.04.2023

17:40 >> 17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manadžmenti italijanskih timova Bardijani i Koratek već su najavili da dolaze u najjačim postavama jer će im ova trka biti poslednja provera za prvi veliki cilj sezone - Điro. Imajući u vidu da su od ranije na listi četvorostruki uzastopni pobednici Masovše, te Adrija, Tarteleto, Maloja Pušbajkers i drugi, jasno je da nas od 19. do 22. čeka spektakl na dva točka u svakom smislu.

SPEKTAKL KAKAV SE NE PAMTI: Astana, Bardijani i Koratek stižu na "Beograd - Banjaluka"

Foto: Trka Beograd - Banjaluka

Međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" ove godine biće bez sumnje najjača do sada jer poslednja tri tima koja su potvrdila učešće spadaju u grupu najboljih na svetu.

Kada se pomenu Astana, Bardijani i Koratek, čak i oni koji površno prate ovaj sport znaju da se radi o elitnim ekipama koje na svaku trku dolaze sa istim ambicijama - da pobede. Zato je izuzetno veliki uspeh organizatora što će se među 25 ekipa na startu u Beogradu naći momci koji brane boje ovih timova, a bilo bi iznenađenje da neki od njih 22. aprila iz Banjaluke ne odnesu majice namenjene najboljim. 

Republika

Foto: Trka Beograd - Banjaluka

Startna lista trke Beogard - Banjaluka

Ono što je Real Madrid u fudbalu, to je Astana u biciklizmu - decenijama jedan od najboljih timova sveta. Pobede u upečatljivom svetlo plavom dresu beležili su između ostalih današnji menadžer ekipe, olimpijski šampion iz Londona Aleksandr Vinokurov, šampion tri najveće trke na svetu, Đira, Tura i Vuelte Alberto Kontador, italijanski as Vinćenco Nibali, te Janez Brajković, Fabio Aru...

Danas je član Astane jedan od najboljih sprintera ikada Mark Kevendiš, a tu su i Vinokurovi naslednici Nikolas i Aleksandre. Za kakva god sastav da se odluči sportski sektor kazahstanskog tima jasno je da će na drumovima od Beograda do Banjaluke biti prava atrakcija i u grupi najvećih favorita.

Manadžmenti italijanskih timova Bardijani i Koratek već su najavili da dolaze u najjačim postavama jer će im ova trka biti poslednja provera za prvi veliki cilj sezone - Điro.

Imajući u vidu da su od ranije na listi četvorostruki uzastopni pobednici Masovše, te Adrija, Tarteleto, Maloja Pušbajkers i drugi, jasno je da nas od 19. do 22. čeka spektakl na dva točka u svakom smislu.

- Kada vam na trku dođu ovakve ekipe i to bez naknada za učešće jasno je da ste uradili veliki posao. Naša politika od prvog izdanja je da nikom ne plaćamo da dođe iako je to praksa i na najvećim trkama. Ono što možemo da ponudimo su vrhunska organizacija, gostoprimstvo i spektakl, a bez lažne skromnosti očigledno je da smo dobri u svim segmentima čim iz godine u godinu okupljamo jače društvo - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Do pre nekoliko godina bilo je nezamislivo da startna lista bude prepuna biciklističkim alama, a sada je postalo realnost.

Da podsetimo, prva etapa trke na programu je 19. aprila od Beograda do Bijeljine, druga je dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice koja je i najteža etapa na trci. Treća se vozi od Doboja do Prijedora, a veliko finale je 22. aprila kada će biciklisti krenuti iz Novog Grada, a na cilj stići u Banjaluci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading